Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Σχιστό – Φυλή / Επαναφέρει τους ιδιώτες ο Πατούλης

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΣΝΑ πρόκειται να υποβάλει τον φάκελο της πρότασης για τις δύο νέες μονάδες στην αρμόδια Γενική Γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης 
  Αυγή

Το μοντέλο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) επαναφέρει ο Γ. Πατούλης στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής για τις δύο νέες μονάδες που θα κατασκευαστούν στο Σχιστό και τη Φυλή.
 
 Την ίδια ώρα, προχωρά με ταχείς ρυθμούς η ανάθεση ύψους 26,5 εκατ. ευρώ για τις εργασίες στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής στη Φυλή μαζί με την εκσκαφή για τη νέα χωματερή. Κι όλα αυτά ενώ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης αποβλήτων, που συνιστά προϋπόθεση για την εκπόνηση του όποιου σχεδιασμού.

Συγκεκριμένα, με αποφάσεις της η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) πρόκειται να υποβάλει τον φάκελο της πρότασης για τις δύο νέες μονάδες στην αρμόδια Γενική Γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης για την αξιολόγηση και υπαγωγή των έργων στις διατάξεις του νόμου περί ΣΔΙΤ. Πρόκειται λοιπόν για την ολοκλήρωση ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος, καθώς θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο η περιοχή της Φυλής.

Και ο λόγος για τον οποίον η Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ δεν περιμένει την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ προκειμένου ακολούθως να προχωρήσουν οι εγκρίσεις για τα έργα είναι η επίκληση της «οριακής κατάστασης των υποδομών». «Η επίσπευση των απαραίτητων διαγωνιστικών διαδικασιών αποτελεί σήμερα περισσότερο από ποτέ επιτακτική ανάγκη», αναφέρεται και στις δύο αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ. «Στην κατεύθυνση αυτή, είναι σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια για τη δημοπράτηση των έργων υποδομής για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και την προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων για την ανακύκλωση και την αξιοποίηση των απορριμμάτων», αναφέρεται επίσης.
ολόκληρο το άρθρο εδώ