Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

"Για 7η συνεχόμενη χρονιά η δημοτική αρχή δεν μειώνει τα δημοτικά τέλη..."


ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ


Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά η δημοτική αρχή δεν μειώνει τα δημοτικά τέλη (ΔΤ) στην κατοικία, ούτε τον δημοτικό φόρο (ΔΦ) και το τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ) όπως επιβάλει η σημερινή οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της περιοχής μας. Για άλλη μια χρονιά συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων δημοτικών αρχών. Μια πολιτική αφαίμαξης των λαϊκών νοικοκυριών, των μικρών αυτοαπασχολούμενων.

Αν μη τι άλλο τα τελευταία χρόνια μέσα στην οικονομική καπιταλιστική κρίση, θα έπρεπε να υπάρξει από πλευρά της δημοτικής αρχής μια πολιτική που να ανακουφίζει στο μέτρο του δυνατού την κατάσταση.

 Βεβαίως η πρώτη ευθύνη είναι στις εκάστοτε κυβερνήσεις που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι δεν είναι με το μέρος του λαού αλλά με το κεφάλαιο. Γι αυτό «ταΐζουν» με ζεστό χρήμα εφοπλιστές, βιομήχανους, μεγαλοξενοδόχους, τραπεζικούς ομίλους αφαιμάζοντας διαρκώς το λαϊκό εισόδημα.
Μια περίοδο που η πανδημία του covid δείχνει τα όρια του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Που ο λαός μας πληρώνει αδρά και με την ζωή του την ανεπάρκεια του συστήματος υγείας. Με τεράστιες εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων, η τοπική διοίκηση θα όφειλε με όποιο τρόπο μπορεί να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, στους κατοίκους και στους μικρούς επαγγελματίες. 

Η δημοτική αρχή που εκλέχτηκε με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται και εφαρμόζει την λογική της ανταποδοτικότητας. Αποδέχεται και εφαρμόζει την διεύρυνση της φορομπηχτικής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ. Δεν διεκδικεί αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης της τοπικής διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την λειτουργία των υπηρεσιών και ως φυσική συνέπεια της παραπάνω διαχειριστικής λογικής της, καταφεύγει στην «πεπατημένη», που ακολουθεί η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας.
«Θα τα πάρω από όποιον ακόμα μπορεί να πληρώσει» ήταν η τοποθέτηση της δημοτικής αρχής πέρυσι. Αυτό κάνει και φέτος. Πως αλλιώς να εξηγηθεί οτι για έβδομη χρονιά δεν μειώνει τα δημοτικά τέλη στην κατοικία αλλά τα κρατάει από τα υψηλότερα της Αττικής με 1,61€ ανά τετραγωνικό μέτρο.


Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε:
1) την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό,
2) την μείωση των ανταποδοτικών τελών στην κατοικία κατά 40%, με στόχο την κατάργηση κάθε τοπικής φορολογίας και την ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τους μικροεπαγγελματίες
3) αύξηση στο 45% της φορολογίας στο μεγάλο κεφάλαιο (πχ. σούπερ μάρκετ, COSCO) τις τράπεζες, την εκκλησιαστική περιουσία
4) την επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων από το κεντρικό κράτοςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της 

Λαϊκή Συσπείρωση - Κερατσίνι, 21/11/2020