Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

Π. Καμάς : "Αύξηση των δημοτικών τελών ..."

Παντ. Καμάς: "ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ
ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΕΠΕΒΑΛΛΕ Ο κύριος Βρεττάκος."
 
Ζήσαμε εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλη μια παράσταση του κυρίου Βρεττάκου. Αντιπολιτευόμενος, τους προηγούμενους, ενδεχομένως του επόμενους, την αντιπολίτευση την Κυβέρνηση, μέσα από μία τοποθέτηση γεμάτη σοφιστείες, και ρητορικά τεχνάσματα, με ένα σκοπό. Να αποκρύψει από τους πολίτες ότι η Δημοτική Αρχή, επέλεξε να αυξήσει τα Δημοτικά Τέλη; 
Η διατήρηση του ίδιου συντελεστή, στο 1,61 Ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όταν έχουν 15000 συμπολίτες μας, δηλώσει παραπάνω τετραγωνικά, σημαίνει ότι ο κύριος Βρεττάκος, μέσα στην κρίση, έρχεται να αφαιρέσει από τα Νοικοκυρία 240000 Ευρώ, τουλάχιστον. Αν δηλαδή κατά Μέσο Όρο εχουν δηλωθεί 10 τετραγωνικά παραπάνω ( συντηρητική η εκτίμησή μου), αυτό είναι το κόστος.
 
Επαίρεται ο κύριος Βρεττάκος, ότι δεν χρεωκόπησε ο Δήμος. Βεβαίως δεν χρεωκόπησε ο Δήμος, ακολουθώντας μία φορομπηχτική πολιτική και μεταφέροντας τα ελλείμματα που ο ίδιος Δημιούργησε, ο ίδιος στα νοικοκυριά. 
Όλως ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι ο Συντελεστής των Ανταποδοτικών Τελών είναι στην Πετρούπολη, στο 1,25 Ευρώ ανά τετραγωνικό, στο Αιγάλεω ( με δεξιό Δήμαρχο) στο 1,30, στο Χαλάνδρι (με Συριζαίο Δήμαρχο στο 1,10). Όλοι οι παραπάνω βεβαίως δεν εισπράττουν δημοτικά τέλη από τα ευάλωτα νοικοκυριά.
 
Μία δεύτερη παράμετρος του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου, αφορά τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Η Τοπική του Οργάνωση, κάνει συναντήσεις με φορείς όπως ο Σύλλογος των Εργαζομένων, και δήθεν αποδοκιμάζει (σιωπηρά πάντα) τον Κύριο Βρεττάκο. Οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι, συμπαγώς και ομοθυμαδόν, ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΥΝ όλη την ατζέντα Βρεττάκου. Άρα το πρόβλημά τους δεν είναι να αλλάξει πολιτική κατεύθυνση ο Δήμος αλλά να πληγεί ο κύριος Βρεττάκος. Να πάρουν το γκουβέρνο για να κάνουν τα ίδια.
"Αλλάζουμε", Παντ. Καμάς