Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Το πρωτοδικείο απέρριψε την αγωγή της Oil one

 Το πρωτοδικείο Πειραιά με απόφαση του που δημοσιεύτηκε στις 19-11-2020 απέρριψε την αγωγή της εταιρείας Oil one εναντίον του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ως αβάσιμη στην ουσία της. Είναι μια σημαντική απόφαση για τον δήμαρχο και για την πόλη! Ο αγώνας συνεχίζεται!

Η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής: < Ήττα της OIL ONE - οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφαση του απέρριψε την αγωγή της OIL ONE κατά του Δημάρχου της πόλης. Η εταιρεία ζητούσε την προσωποκράτηση του Δημάρχου για ένα έτος και χρηματική αποζημίωση 500.000€ κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση.  

Η πρόθεση της εταιρείας ήταν προφανής. Στόχος της ήταν η τρομοκράτηση των ανθρώπων της πόλης που διεκδικούν το δικαίωμα να ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς ρύπανση και δυσοσμία. Το μήνυμα ήταν σαφέστατο «Μην μιλάτε, μην διεκδικείτε, μην αγωνίζεστε γιατί θα έχετε συνέπειες».

Αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Η δικαστική απόφαση δικαιώνει την πόλη μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μου που με τη συμπαράστασή τους και τη μέρα της δίκης έξω και μέσα απ’ τη δικαστική αίθουσα έδειξαν ότι η πόλη δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νομικούς του δήμου Κώστα Καραπαναγιώτη και Χρύσα Μυργιαλή και στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη που μετέφεραν τη φωνή των δημοτών μέσα στο δικαστήριο και κατάφεραν να αποδομήσουν τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της εταιρείας. 
 
Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια μας για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανιών μέσα απ’ τα σπίτια μας.  Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας  Χρήστος Βρεττάκος >