Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΜΑ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ


   Ανακοίνωση κινητοποίησης από τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με αφορμή τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής που αποφάσισε να υλοποιήσει δύο νέα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής στη Φυλή και στο Σχιστό!
 
Ανακοίνωση για την κινητοποίηση  δημοσίευσε (παρακάτω) και η δημοτική κίνηση "αλλάζουμε" με επικεφαλής τον Παντ. Καμά.
 
 Ανακοίνωση του Δήμου
<ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ! ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Μέσα στην πανδημία πιστεύοντας ότι δεν θα αντιδράσουμε, επιχειρείται από Κυβέρνηση και Περιφέρεια η επίσπευση των διαδικασιών για να φορτωθεί στην πόλη μας και για τα επόμενα 30 χρόνια ένα μεγάλο μέρος των απορριμμάτων της Αττικής.

Την Πέμπτη 12-11-2020 στις 10.00μμ. τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποκλείουν τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό.
Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα μείνουμε απαθείς αποδεχόμενοι ότι η πόλη μας θα συνεχίσει να είναι η πίσω αυλή της Αττικής.
Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, μαζί με μας θα είναι και ο λαός της πόλης.>
 
 
 Η ανακοίνωση του Παντ. Καμά για το θέμα:
Αύριο Πέμπτη 10 η ώρα το πρωί, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποκλείουν τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό.
Θα παραβρεθούμε στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣΜΑ Σχιστού όχι για να δηλώνουμε αργότερα ότι «κάναμε το καθήκον μας» αλλά για να υποδηλώσουμε ότι θα είμαστε σταθερά στην πρώτη γραμμή αγώνα εναντίον της ίδρυσης και λειτουργίας του εργοστάσιου επεξεργασίας σκουπιδιών απέναντι από τα σπίτια του δήμου μας.
 
Η θεσμική, νομική και κυρίως πολιτική προσπάθεια ανατροπής των αποφάσεων κυβέρνησης και περιφέρειας αρχίζει, είμαστε παρόντες, είμαστε συνειδητά μπροστά και παρά τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις της δημοτικής μας αρχής, ο αγώνας θα καταλήξει νικηφόρος.