Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου για το εργοστάσιο σκουπιδιών

Παντ Καμάς: "θα καταθέσουμε αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου"

Η ανακοίνωση του τελικού Σχεδίου για τη Διαχείριση στην Αττική των Απορριμμάτων, είναι η καταδίκη της πόλης μας.
Με ένα Εργοστάσιο ΜΑΜΟΥΘ, το οποίο θα περιλαμβάνει εκτός από Ανακύκλωση, και καύση καθώς και Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, καλούμαστε να "φιλοξενήσουμε", τα απορρίμματα του Πειραιά, των Νησιών και της Νότιας Αθήνας. 

Για να το κάνω καθαρό, τα απορρίμματα των Δήμων

Πειραιά, Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας- Ρέντη, Αίγινας, Σαλαμίνας, Πόρου, Σπετσών, Ύδρας Κυθήρων, Φαλήρου, Αλίμου, Καλλιθέας, Μοσχάτου- Ταύρου, Ελληνικού- Αργυρούπολης, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης.

Ενώ δημοσιοποιείται αυτός ο σχεδιασμός, ως οριστικός, εντύπωση προκαλεί η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ του κυρίου Βρεττάκου. Βέβαια τίποτα δεν είναι τυχαίο. Στις 19/02/2020, επιχείρησε να υφαρπάξει από το Δημοτικό Συμβούλιο ένα ΝΑΙ, σε Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, έστω και αν το παρουσίαζε ως ΟΧΙ.
Δεσμεύτηκε να εφαρμόσει μία πολιτική απόφαση, απορριπτική για οποιαδήποτε Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, και έκτοτε σιωπή. Ένα βιντεάκι το καλοκαίρι, και αυτό είναι όλο.
Τη Δευτέρα θα καταθέσουμε αίτημα σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη και απευθείας μετάδοσή του, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει αποφάσεις.
Θα ζητήσουμε να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε η πόλη να γίνει κοινωνός των δρώμενων, αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ιδίως, αυτοί που στηρίζουν την Διοίκηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην πόλη, και στους Δημότες.