Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου για το σχέδιο της περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 (ώρα έναρξης: 19:00και ώρα λήξης 23.00.) θα γίνει η 21η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη. 
Η δημοτική αρχή επιστρέφει στις συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη, αφού προφανώς συνυπολόγισε και την έντονη αντίδραση δημοτικών παρατάξεων να μην συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση "δια περιφοράς" και γενικώς να μην συμμετέχουν  σε "δια περιφοράς" συνεδριάσεις για σημαντικά θέματα. Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει αναφορά για απευθείας μετάδοση του συμβουλίου από το κανάλι του δήμου.

Το πρώτο θέμα της συνεδρίασης είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Αφορά το σχέδιο της περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το σχέδιο έρχεται για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο και οι δημότες θα μάθουν, επίσημα, από πρώτο χέρι, τις λεπτομέρειες και τα σχέδια της περιφέρειας για την περιοχή μας.

Το καλοκαίρι ψηφίστηκε το νέο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που προέβλεπε μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων στη Φυλή και στην περιφερειακή ενότητα Πειραιά  και στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ αποφασίστηκε η υποβολή φακέλων για την ένταξη στις ΣΔΙΤ των ΜΕΑ Πειραιώς και Φυλής, με αντικείμενο τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία τους

Στο Σχιστό, εάν τελικά αυτός είναι το "τυχερό" σημείο, προβλέπεται να κατασκευαστεί μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων με δυνατότητα καύσης και μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων. Η μονάδα σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΕΣΔΝΑ θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των δήμων της περιφερειακής ενότητας Πειραιά, των νησιών και μέρος των Δήμων του Νότιου Τομέα Αθηνών.
Πάντως η σοβαρότητα του θέματος επιβάλει η συνεδρίαση να μεταδοθεί απευθείας, ώστε οι δημότες να πληροφορηθούν τα νέα και να αναλάβουν το πιθανόν "μέρος της ευθύνης" που από εδώ και πέρα τους αναλογεί.
 ...
Τα άλλα θέματα της συνεδρίασης έχουν ενδιαφέρον, με σημαντικότερο το θέμα της παράτασης της σύμβασης ανακατασκευής των πεζοδρομίων γύρω από τα σχολεία. Θέμα που "σέρνεται" δύο χρόνια, έχει έρθει κι άλλες φορές στο δημοτικό συμβούλιο, έχει πάρει παρατάσεις και κάποτε πρέπει να παραδοθεί το έργο.


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 1ο:ΣΥΖΗΤΗΣΗ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ

ΘΕΜΑ 2ο:ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 2ΟΥΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020.

ΘΕΜΑ 3ο:ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

ΘΕΜΑ 4ο:ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΘΕΜΑ 5ο:ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΜΕΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ)»

ΘΕΜΑ 6ο:ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ»


ΘΕΜΑ 7ο:ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΘΕΜΑ 8ο:ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 231.929,60 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ Δ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ –ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ : “ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ”.

ΘΕΜΑ 9ο:ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ΚΗΔΕΙΑΣ ΑΠΟΡΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ

ΘΕΜΑ 10ο:ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΓΕΝΙΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΕ ΔΥΣΧΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΘΕΜΑ 11ο:ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Ι.Χ. ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ..., ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ(ΑΠΟΦ 60/2020 ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ)

ΘΕΜΑ 12ο:ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Ι.Χ. ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ... ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ(ΑΠΟΦ 61/2020 ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ)

ΘΕΜΑ 13ο:ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ Ι.Χ. ΑΝΑΠΗΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Σ... ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ(ΑΠΟΦ 62/2020 ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ)

ΘΕΜΑ 14ο:ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΜΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΗΡΩΩΝ, ΣΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ..., ΣΤΗ ΔΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ(ΑΠΟΦ. 65/2020ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ)

ΘΕΜΑ 15ο:ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΟΡΕΙΟΔΕΙΚΤΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΔΩΝ (ΑΠΟΦ 66/2020 ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ)

ΘΕΜΑ 16ο:ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ15ηΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (16-9-6-2020)16ηΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ (26-9-2020)