Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Σταθερά χαμηλά τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Χαλανδρίου, 1.10 ευρώ/τ.μ.

Σταθερά χαμηλά τα δημοτικά τέλη στο Δήμο Χαλανδρίου – Πλήρης απαλλαγή για τις ευπαθείς ομάδες

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου στις 4 Νοεμβρίου 2020, η εισήγηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου για τη διατήρηση των δημοτικών τελών στα περσινά ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και την πλήρη, κατά 100%, απαλλαγή όλων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από την καταβολή τους.

Η χρέωση με μόλις 1.10 ευρώ/τ.μ. για όλες τις οικίες από 1.32 ευρώ/τ.μ. το 2014, ανεξαρτήτως τετραγωνικών, τα σταθερά χαμηλά δημοτικά τέλη για τις μικρές επιχειρήσεις μέχρι 70 τ.μ., η ελάφρυνση κατά 50% των δημοτικών τελών για πάρκινγκ, αθλητικά σωματεία και μη στεγασμένους υπαίθριους χώρους και η πλήρης απαλλαγή για όλες τις ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές, ανάπηροι, ωφελούμενοι κοινωνικών προγραμμάτων κλπ.), δείχνουν τη σταθερή βούληση της διοίκησης να στηρίξει τους δημότες και τις επιχειρήσεις της πόλης, στη σημερινή ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά από τρεις μειώσεις στα δημοτικά τέλη, τα έξι τελευταία χρόνια, συνολικού ύψους 20%, το Χαλάνδρι συγκαταλέγεται μεταξύ των δήμων με τα φθηνότερα δημοτικά τέλη με διαφορά ως και 80% από άλλους δήμους με παρόμοια κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Η επιλογή της σημερινής διοίκησης του Δήμου Χαλανδρίου από την πρώτη χρονιά της εκλογής της το 2014, για μείωση των δημοτικών τελών, μπορεί να στέρησε από τον Δήμο αθροιστικά έσοδα πάνω από 10.000.000 ευρώ, έχει ωστόσο ωφελήσει τους Χαλανδραίους πολίτες, προστατεύοντας τα εισοδήματα των νοικοκυριών.

Παρά τη σημαντική μείωση των εσόδων του Δήμου
Σημειώνεται ότι η απόφαση για διατήρηση των χαμηλών δημοτικών τελών λαμβάνεται παρά την αύξηση όλων των δαπανών λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού και παρά τη σοβαρή μείωση των εσόδων του Δήμου, εξαιτίας των μεγάλων ελαφρύνσεων που αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή για τις επιχειρήσεις κατά την πρώτη φάση του κορονοϊού το Μάρτιο του 2020.
  πηγή