Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

"Γιατί διπλασιάστηκε το αντίτιμο για τον δημόσιο φωτισμό;"

Ένα ενδιαφέρον θέμα εντόπισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην 8η αναμόρφωση του προϋπολογισμού που συζητήθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και αφορά το αντίτιμο για τον δημόσιο φωτισμό.

Με την ανακοίνωση ζητούν από τη δημοτική αρχή να δώσει απαντήσεις, μιας και το ποσό σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2019 είναι διπλάσιο, ενώ στην πόλη έχουν τοποθετηθεί λάμπες νέας τεχνολογίας led.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης: <Προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά η αύξηση στο αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος για το φωτισμό οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων και παραγωγικής διαδικασίας.
Στην 8η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2020, η δημοτική αρχή αυξάνει το πόσο στον συγκεκριμένο κωδικό. Να θυμίσουμε οτι από πέρσι που αντικαταστάθηκαν οι παλαιοί λαμπτήρες φωτισμού από νέας τεχνολογίας led, η δημοτική αρχή διαρρήγνυε τα ιμάτια της ότι θα μειώσει το συγκεκριμένο κόστος. 

Μάλιστα στην κριτική που της κάναμε ως Λαϊκή Συσπείρωση για το δάνειο που πήρε για το συγκεκριμένο έργο και που το φορτώθηκε ο κερατσινιώτης και ο δραπετσωνίτης (στην Δραπετσώνα δεν έγινε αλλαγή λαμπτήρων!!!) έλεγε πως θα το αποπλήρωνε από τη μείωση της κατανάλωσης.

Καταγγέλλουμε ότι στον προϋπολογισμό του 2019 η συνολική δαπάνη για το συγκεκριμένο αντίτιμο ήταν κάτι πάνω από 1.000.000€. Φέτος με έκπληξη διαπιστώνουμε παρά τις αλλαγές που γίνανε στις λάμπες (βάλαμε χαμηλότερης κατανάλωσης) ότι το συγκεκριμένο ποσό έχει σχεδόν διπλασιαστεί (1.858.367€!!!)
Εκτός από τα ερωτηματικά που προκαλεί, σίγουρα βάζει βαθιά το χέρι στη τσέπη μας. Η δημοτική αρχή καλείται να δώσει απαντήσεις.  Εκεί λοιπόν που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι;>