Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Η πρώτη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου που μεταδόθηκε "ζωντανά"

Τελικά ήταν πολύ απλό!
Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία έγινε στις 6/11/2020, μεταδόθηκε από το κανάλι του δήμου στο youtube. Δεν "άνοιξε ρουθούνι" που λένε και έτσι διαψεύστηκαν όλοι αυτοί που είχαν τις αντιρρήσεις τους για τη μετάδοση!
Οι δημότες που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση και ήταν λίγοι, όμως λίγοι γενικώς παρακολουθούν τέτοιου είδους ακόμα και δια ζώσης συνεδριάσεις, πήραν μια γεύση από τη συνεδρίαση, από τα πρόσωπα που επέλεξαν να τους εκπροσωπούν και ενημερώθηκαν από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις στα θέματα της πόλης.
Η μετάδοση συνεδριάσεων είναι ένα βήμα προς το μέλλον και πρέπει να γίνει θεσμός από εδώ και πέρα. Η συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου είτε με τηλεδιάσκεψη, είτε διαζώσης αργότερα, πρέπει να μεταδίδεται.  Η  δημοσιότητα της διαδικασίας λήψης αποφάσεων είναι στοιχείο της δημοκρατίας.

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση για τη μετάδοση  ήταν μια θετική κίνηση  από τη δημοτική αρχή! Τρεις επισημάνσεις:
α. στη συζήτηση "εργοστάσιο επεξεργασίας αποβλήτων στο Σχιστό", θέμα σημαντικό, το οποίο θα αλλάξει τη ζωή της πόλης, δεν πήραν τον λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι, παρά μόνο οι επικεφαλής ή εκπρόσωποι των παρατάξεων. Σεβαστή η θέση της κάθε παράταξης, αλλά δεν είναι δημοτικό συμβούλιο παρατάξεων, αλλά δημοτικών συμβούλων οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους συν διαμορφώνουν την τελική απόφαση!  
β. στο μέλλον, ίσως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να υποβάλλουν γραπτώς και ερωτήσεις οι δημότες, όπως γίνεται και σε μια συνεδρίαση δια ζώσης και, εάν κρίνει το προεδρείο ότι πρέπει, να δίνονται κάποιες απαντήσεις! 
γ.Πρώτη φορά ήταν και όλα συγχωρούνται, τεχνικά βέβαια, υπάρχουν πολλές δυνατότητες βελτίωσης της τελικής εικόνας.


 Η συζήτηση για το θέμα του εργοστασίου απορριμμάτων στο Σχιστό ξεκινά από το 1.48' λεπτό.