Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Νέα "συμβιβαστική πρόταση" για μείωση των δημοτικών τέλων του 2021

Ο Γ. Τσιρίδης επανέρχεται με νέα πρόταση, τη χαρακτηρίζει "συμβιβαστική",  για μείωση των δημοτικών τελών του 2021. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και άλλες δημοτικές κινήσεις. Πραγματικά το θέμα έχει ανοίξει και σύντομα θα ληφθεί η τελική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!
 
 
< Μια συμβιβαστική πρόταση για τα δημοτικά τέλη 2021
Ο Δήμαρχος απέρριψε την πρόταση που κάναμε προ μηνός και καταθέσαμε εμπεριστατωμένα στην οικονομική επιτροπή για μείωση των δημοτικών τελών των οικιών κατά 20% (από 1,61 ευρώ/τμ σε 1,30 ευρώ/τμ.)
***
Σημειωτέον ότι από πέρσι σημειώθηκε μια τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών των μεγάλων επιχειρήσεων σαν συνέπεια ενός φιλικού προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση νόμου του Σύριζα του 2018. Υπάρχει λοιπόν το περιθώριο μείωσης των δημοτικών τελών των οικιών. Εξάλλου αυτό ήταν και το νόημα του νόμου του Σύριζα. Αυξάνουμε υπερβολικά τα τέλη των μεγάλων επιχειρήσεων και ελαφρύνουμε τα νοικοκυριά. Στην δήμο μας επωφεληθήκαμε της αύξησης χωρίς να προβούμε σε μείωση. Την χρωστάμε στους δημότες.
Κατόπιν τούτου επανέρχομαι με μια πρόταση συμβιβαστική που προβλέπει μείωση κατά 16%. (μείωση σε 1,35 ευρώ/τμ.)
Ακολουθεί η σχετική επιστολή μου που συνοδεύει την νέα ολοκληρωμένη πρόταση για τα δημοτικά τέλη του 2021

«Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι σύμβουλοι,
Κυρίες και κύριοι των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου μας,
Προ μηνός, οι Δαβγιώτη Ελένη, Δατσέρη Βάνα, Καμάς Παντελής και Τσιρίδης Γιώργος καταθέσαμε πλήρη πρόταση στον δήμο με πρόβλεψη για μείωση των δημοτικών τελών των κατοικιών κατά 20% από 1,61 ευρώ/τ.μ. σε 1,30 ευρώ/τ.μ.
Είδαμε προ ημερών εισηγητικό της διοίκησης για την Οικονομική Επιτροπή που αγνοεί την πρότασή μας, την απορρίπτει και κρατά τα τέλη των οικιών στο 1,61 ευρώ/τ.μ. παρά τις κοσμογονικές αλλαγές που έχουν συμβεί σε βάρος των οικονομικών των κατοίκων της πόλης μας. Κατόπιν τούτου επανέρχομαι με μία πρόταση συμβιβαστική.Τώρα προβλέπεται μια μείωση των τελών των κατοικιών κατά 16% στο 1,35 ευρώ/τ.μ. για το 2021.
Η πρόταση είναι πλήρης, αλλά, καλό θα είναι να την δει η οικονομική υπηρεσία και να την επιβεβαιώσει ώστε να γίνει ευκολότερα αντικείμενο συζήτησης στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.
Μην αγνοήσετε και πάλι τις προτάσεις μας.
Μην αποφύγετε να δώσετε τις προτάσεις μας (και των τεσσάρων συμβούλων και την συμβιβαστική δική μου και όποια άλλη έχει κατατεθεί) στην οικονομική υπηρεσία. Πρέπει να έρθουν και επισήμως ελεγμένες για συζήτηση στην οικονομική επιτροπή και το δημοτικό συμβούλιο.»
 ...
 Ο ΦΙΛΟΛΑΪΚΟΣ ή ΜΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Η ΜΕΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. ΤΗΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ. ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ.>