Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

«Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως»

«Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως». 
Πυκνά, συχνά επαναλαμβάνεται η ανάρτηση, με πολλές φωτογραφίες, για το κέντρο υγείας Κερατσινίου με τα σχετικά εύσημα για όσους έτρεξαν τελευταία την υπόθεση. Την προηγούμενη φορά που έγινε η ανάλογη δημοσίευση, πάνω κάτω το ίδιο διάστημα, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας ο περιφερειάρχης  και έβγαλε, και η περιφέρεια τη σχετική ανακοίνωση (εδώ)
Βεβαίως το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου είναι ένα μεγάλο έργο, ίσως το πιο σημαντικό τα τελευταία χρόνια στην περιοχή και σίγουρα η τωρινή διοίκηση του δήμου έχει τη δική της ιδιαίτερη συμμετοχή στην επίσπευση των διαδικασιών!
 Όμως, είναι γενναιοδωρία να αναγνωρίζεται, έστω και μια μικρή συμμετοχή σε όσους είχαν εργαστεί για την υπόθεση αυτή, χρόνια τώρα! Ίσως μια μεγαλύτερη αναφορά, αξίζει στην προηγούμενη περιφερειακή διοίκηση που ενέταξε το Κέντρο Υγείας σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και βοήθησε, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, την περιοχή με πολλούς τρόπους! Οι υπόλοιποι βοήθησαν, και καλά έκαναν,  στο βαθμό και με την ετοιμότητα  με την οποία βιώνουν τον θεσμικό τους ρόλο!
Από εδώ και πέρα, το στοίχημα είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, ήδη δόθηκε νέα εξάμηνη παράταση, να στελεχωθεί και να λειτουργήσει το κέντρο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και όχι σε 2 χρόνια, για να μην γίνουν και άστοχοι συνειρμοί, μιας και θα πλησιάζουν και οι δημοτικές εκλογές.

Η ανάρτηση: 
Ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε για την αναγκαιότητα του, το Κέντρο Υγείας στο Κερατσίνι, βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωση του και μέσα στην χρονιά θα παραδοθεί στους κατοίκους του Δήμου μας, εξυπηρετώντας και τους όμορους δήμους.!!!
Μία παλιά και πονεμένη για την περιοχή μας υπόθεση, η οποία αφορά την ανέγερση Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι, ολοκληρώνεται.
Παρότι στο παρελθόν το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου είχε εγκαινιαστεί, με την παρουσία δημάρχων, υπουργών, βουλευτών και άλλων επισήμων, ουδέποτε, είχε ξεκινήσει η ανέγερσή του.
Για τη σημερινή Δημοτική Αρχή που έχει μάθει να λέει λίγα λόγια και μέλημά της αποτελεί η προσπάθεια να γίνονται έργα που να ανακουφίζουν τους πολίτες, η ανέγερση του Κέντρου Υγείας αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή απόλυτη προτεραιότητα.
Οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και η Δημοτική Αρχή δούλευαν αθόρυβα, περίπου δύο χρόνια, από κοινού, ώστε να προετοιμάσουν την πρόταση ένταξης του Κέντρου Υγείας σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να διασφαλίσουν έτσι τα 5 εκατομμύρια ευρώ που ήταν απαραίτητα για την ανέγερσή του. 
Για πρώτη φορά ο Δήμος μας κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και λεπτομερή μελέτη. Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Αττικής ( Ρένα Δούρου , Γιώργος Γαβρίλης ) και τη 2η ΔΥΠΕ, καταφέραμε την ένταξη, για πρώτη φορά στα χρονικά, του Κέντρου Υγείας στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 
 
Η πόλη μας και οι άνθρωποί της δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια έντονα από τις πολιτικές λιτότητας, που σπρώχνουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, ενώ τα προβλήματα από τον Κορωνοιο καθιστούν το έργο το πλέον απαραίτητο.
Η δημιουργία Κέντρου Υγείας αστικού τύπου πρόκειται να συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, καθώς αναμένεται να παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης.
Το έργο αναμένεται να βελτιώσει άμεσα τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ, μεταξύ άλλων, πρόκειται να αποσυμφορήσει το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πειραιά και το Τζάνειο Νοσοκομείο, των οποίων τα εξωτερικά ιατρεία δέχονται ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό επισκέψεων από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Τέλος μπορείτε να εξακριβώσετε από το φωτορεπορτάζ και την καλή αισθητική του έργου .