Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ Ή ΟΧΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ OIL ONE ;


 ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ Ή ΟΧΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ OIL ONE ;

(Εμπάθεια): έντονα αρνητικά συναισθήματα, εχθρότητα, πάθος εναντίον κάποιου

-παράδειγμα: η εμπάθεια απέναντι στο ΧΒ κάνει τον ΝΧ να χάνει την ψυχραιμία και ευθυκρισία του…

Χθες ανακοινώθηκε μια θετική εξέλιξη για την πόλη. Η ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής απ’ τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την δυνατότητα η OIL ONE να ρίχνει τα λύματα της στη θάλασσα.

Διάφοροι αντικειμενικοί αρθρογράφοι στην πόλη έδειξαν την ενόχλησή τους για την απόφαση προσπαθώντας να μειώσουν την σημασία της και αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια παραπληροφόρησης απ’ τη μεριά της Δημοτικής Αρχής ή παραδίδοντας μαθήματα γλωσσολογίας ερμηνεύοντας την λέξη «αναπέμπω».
Ας δούμε λοιπόν τι λέει η απόφαση…
1. Δεχόμαστε την από 26.8.2020 προσφυγή του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
2. Ακυρώνουμε την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 59425/3158/Φ12/28.7.2020 απόφαση της Γενικής Διευθύντριας Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
3. Αναπέμπουμε την υπόθεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για να πράξει σύμφωνα με το σκεπτικό της παρούσας.


Το πρόβλημα του γλωσσολόγου είναι στην αναπομπή.

Ας μιλήσουμε γι’ αυτήν…
Μπορούσε ο Υπουργός να ακυρώσει την απόφαση της Αποκεντρωμένης χωρίς να την αναπέμψει;  Φυσικά και όχι.
Αδειοδοτούσα Αρχή είναι η Αποκεντρωμένη και ο Υπουργός είναι υποχρεωμένος να στείλει σε αυτήν την άρνησή του και να της ζητήσει να πράξει σύμφωνα με το σκεπτικό της άρνησης.

Ας μιλήσουμε για το σκεπτικό…
Πριν όμως, ας μου επιτραπεί να αναλύσω γλωσσολογικά άλλη μια λέξη…
(Παραχάραξη): το να παρουσιάζει κάποιος αυθαίρετα ή συνήθως εσκεμμένα κάτι διαφορετικό από ότι είναι συνήθως προς το χειρότερο ή έτσι όπως τον συμφέρει.

Ο Υπουργός δεν αναπέμπει όπως ήταν υποχρεωμένος την υπόθεση για λόγους διαδικαστικούς (διαβούλευση, γνωμοδοτήσεις κλπ) Την αναπέμπει γιατί θεωρεί ότι για να δοθεί η συγκεκριμένη αδειοδότηση απαιτείται απ’ τη μεριά της εταιρείας η υποβολή νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ποιόν στεναχωρεί αυτό;

Φαντάζομαι μόνο την εταιρεία, γιατί αν φέρει νέα Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ρισκάρει (με αυτή τη Δημοτική Αρχή και αυτή τη νομική υπηρεσία) να χάσει την άδεια λειτουργίας της.
Ας είμαστε λοιπόν λίγο πιο αντικειμενικοί. Αυτή η απόφαση είναι ένα πρώτο θετικό βήμα στην προσπάθεια της πόλης να γλιτώσει απ’ τη βιομηχανική δραστηριότητα.
Ας αφήσουμε λοιπόν τον πόλεμο χαρακωμάτων και ας συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να γίνει αποδεκτή η νομοθετική πρωτοβουλία του Δήμου για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανιών μέσα απ’ τον οικιστικό ιστό.