Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Πειραιάς: μείωση 5% σε όλες τις κατηγορίες των δημοτικών τελών για το 2021

Στη μεγαλύτερη μείωση των τελευταίων ετών σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών προχώρησε για το 2021 ο Δήμος Πειραιά, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο και με στόχο την έμπρακτη στήριξη των δημοτών, των επιχειρήσεων και των ευπαθών ομάδων της πόλης μας.


Συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά εγκρίθηκε νέα μείωση 5% σε όλες τις κατηγορίες των Δημοτικών Τελών του Δήμου Πειραιά για το έτος 2021.

Σημαντική παρέμβαση αποτελεί επίσης, ότι μειώνονται για πρώτη φορά κατά 50% τα ανταποδοτικά τέλη για τους τρίτεκνους με οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ για την πρώτη κατοικία. Είναι χαρακτηριστικό πως τα 6 τελευταία χρόνια η μείωση των δημοτικών τελών στον Δήμο Πειραιά, ανέρχεται στο 18% σε όλες τις κατηγορίες.

Επιπλέον, ισχύει η μείωση 68% για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ακτή Κουμουνδούρου (από το ΝΑΣ έως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, καθώς και στην οδό Ναυάρχου Βότση), λόγω των έργων της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο.Επίσης, συνεχίζεται η έκπτωση των δημοτικών τελών 68% για επιχειρήσεις και 12% για οικίες, στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου – Παναγιώτη Βλαχάκου – Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επιπροσθέτως, διατηρείται η μείωση 68% στα δημοτικά τέλη των ισόγειων επαγγελµατικών χώρων του οικοδοµικού τετραγώνου που περικλείει τις οδούς: Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. ∆ραγάτση, Καραΐσκου, Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα.
Επίσης, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά για την πρώτη κατοικία. Συγκεκριμένα:
πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους.
πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100 τ.μ.
μείωση 50% για πολύτεκνους, ανεβάζοντας το οικογενειακό εισόδημα από τις 20.000 στις 30.000€.  πηγή: αιρετός