Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών από τον Γ. Τσιρίδη


Ο Γ. Τσιρίδης, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής δημοτικής κίνησης κατέθεσε για δεύτερη χρονιά  προς τη διοίκηση του δήμου πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών.

Η ανακοίνωση του Γ. Τσιρίδη: <ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑΤΈΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ.
 
Έστειλα στον δήμο σήμερα μια πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών των σπιτιών. 
Η ίδια πρόταση είχε κατατεθεί και πέρσι από 4 συνδυασμούς (υπέγραφαν Γ.Τσιριδης, Ε.Δαβγιωτη, Β.Δατσερη, Π.Καμας) αλλά στη συνεδρίαση του ΔΣ είχε συμπέσει όλη η αντιπολίτευση.
 Οι συνδυασμοί Διαλινάκη, Καμπούρη είχαν στηρίξει την πρόταση και το ΚΚΕ είχε κι αυτό την ίδια πρόταση ισόποσης μείωσης. Η πρόταση της διοίκησης ήταν για μηδέν αύξηση τελών στις οικίες αλλά όχι μείωση παρ' όλο που υπήρχε περιθώριο για μεγάλη μείωση. Τότε, η πρόταση της διοίκησης είχε περάσει με ισοψηφία και με την ψήφο του προέδρου να λογίζεται διπλή.
 
Η τωρινή προσπάθεια για μείωση των δημοτικών τελών δεν είναι εύκολο να περάσει γιατί στην οικονομική επιτροπή όπου θα συζητηθεί, η πλειοψηφία είναι του Δημάρχου.
 Ωστόσο με την συντονισμένη προσπάθεια ολόκληρης της αντιπολίτευσης θα αναγκάσουμε (τουλάχιστον) να κατεβάσει κι η δημοτική αρχή δική της πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών, έστω και μικρότερη. Καλό θα είναι κι αυτό.>