Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Ψευδείς κατηγορίες κατά μαθητών από γαλάζιο πολιτευτή στο Κερατσίνι


Την...πάτησε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης που στήριξε η Νέα Δημοκρατία στο Δήμο Κερατσινίου Παναγιώτης Διαλινάκης, ο οποίος κατηγόρησε μαθητές πως έβαλαν φωτιά χθες το βράδυ σε κάδους έξω από το ΕΠΑΛ Κερατσινίου. Ο γαλάζιος πολιτευτής υποστηρίζει μάλιστα πως το σχολείο τελεί υπό κατάληψη, κάτι που δεν ισχύει.


Έτσι δεν άργησε να δέχεται επικριτικά σχόλια κάτω από την ανάρτηση που έκανε στο Facebook, με εξόχως ειρωνικό ύφος κατά των μαθητών αλλά και του δημάρχου της περιοχής.
«Ολύμπου και Ανθίμου Γαζή στο υπό κατάληψη ΕΠΑΛ Κερατσινίου. Τα παιδιά ανταποδίδοντας τη στήριξη από τον Δήμαρχο, είπαν να βάλουν ένα χεράκι στην αποκομιδή των απορριμμάτων ...., απλά διάλεξαν τη μέθοδο της καύσης!!!!» σχολίασε ο Π. Διαλινάκης, δημοσιεύοντας και κάποιο βίντεο.

«Απόλυτα εκτεθειμένος»
Πέρα από πολίτες που αντιδρούν κατηγορώντας τον για «γκεμπελισμό», «προβοκάτσια» κτλ, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου – Δραπετσώνας που τονίζει ότι «οι άθλιες προβοκάτσιες στο Κερατσίνι δεν θα σπιλώσουν τους μαθητικούς αγώνες» και ότι ο Π. Διαλινάκης είναι «απόλυτα εκτεθειμένος». πηγή:efsn

Ολόκληρη η ανακοίνωση«Οι άθλιες προβοκάτσιες στο Κερατσίνι δεν θα σπιλώσουν τους μαθητικούς αγώνες

Η πυρκαγιά σε κάδους απορριμμάτων δίπλα στο ΕΠΑΛ Κερατσινίου το βράδυ του Σαββάτου, αν δεν οφείλεται σε άλλη αιτία, παραπέμπει σε άθλια προβοκάτσια όσων προσπαθούν να σπιλώσουν τον αγώνα των μαθητών και μαθητριών και τα δίκαια αιτήματα τους. Αν λοιπόν ο σκοπός τους ήταν αυτός, τότε εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα και εξέθεσαν και τους εντολείς τους καθώς το ΕΠΑΛ Κερατσινίου είναι από τα λίγα σχολεία της πόλης που δεν τελεί υπό κατάληψη !!!.

Απόλυτα εκτεθειμένος είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης που στήριξε η Νέα Δημοκρατία στο Δήμο κ. Παναγιώτης Διαλινάκης, ο οποίος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιχείρησε να αποδώσει την πυρκαγιά σε καταληψίες μαθητές αναφέροντας: «Ολύμπου και Ανθίμου Γαζή στο υπό κατάληψη ΕΠΑΛ Κερατσινίου. Τα παιδιά ανταποδίδοντας τη στήριξη από τον Δήμαρχο, είπαν να βάλουν ένα χεράκι στην αποκομιδή των απορριμμάτων … Απλά διάλεξαν τη μέθοδο της καύσης !!!» αναφερόμενος προφανώς στο πρόσφατο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας το οποίο στήριζε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

Βεβαίως δεν θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Διαλινάκης και η παράταξη που τον στήριξε (Νέα Δημοκρατία) να γνωρίζει τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων της πόλης και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, από τη στιγμή που δεν γνωρίζει ποια σχολεία της πόλης, στο δημοτικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχει ο ίδιος και η παράταξη του, είναι υπό κατάληψη. Θα περίμενε ωστόσο, αφού γνωρίζει όπως φαίνεται και από την ανάρτηση του ποια είναι «τα παιδιά» που ευθύνονται για την πυρκαγιά, να υποδείξει τους πραγματικούς υπεύθυνους. Αν δεν το κάνει, τότε είναι προφανές ότι προσπάθησε να συκοφαντήσει τους μαθητικούς αγώνες και οφείλει τουλάχιστον μια δημόσια συγγνώμη.

Τέλος, η ελληνική αστυνομία αντί να προσαγάγει αναίτια ανήλικους μαθητές όπως έπραξε με 12 μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη, οφείλει να διερευνήσει το γεγονός και να αποκαλύψει όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης στήνοντας προβοκάτσιες, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών, καθηγητών, γονέων και πολιτών».