Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Δήμο για τη δικογραφία που αφορά τη δυσοσμία!


Τελικά ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας κατέθεσε αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για
την υπόθεση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί μετά από δημοσιεύματα για δυσοσμία στην περιοχή της Δραπετσώνας η οποία είχε τεθεί στο αρχείο. 
Η δικογραφία ετέθη στο αρχείο στις 28/7/2020 και με την αναφορά ο δήμος, 2,5 μήνες μετά,  ζητά περαιτέρω διερεύνηση για τη δυσοσμία και την περιβαλλοντική όχληση. Για να δούμε! 
Πάντως μπράβο σε όσους το αποφάσισαν και το έτρεξαν. Όπως και να έχει πρέπει να εξαντλούμε όλα τα μέσα που έχουμε στα χέρια μας. Ο καθείς και τα όπλα του που λένε!
 
Η ανακοίνωση του Δήμου:

Στις 28 Ιουλίου είχαμε τον Εισαγγελέα Πειραιά και την ίδια μέρα τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά να θέτουν στο αρχείο την υπόθεση με την δυσοσμία στην περιοχή της Δραπετσώνας.
Μάλιστα χωρίς να πάρουν υπόψη τους τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Αστεροσκοπείου και του Δημόκριτου κατέληξαν πολύ γρήγορα ότι ναι μεν πρόβλημα δυσοσμίας υπάρχει αλλά τα παραπάνω επιστημονικά ιδρύματα δεν ξέρουν τη δουλειά τους και η βιομηχανική δραστηριότητα που υποδεικνύουν δεν είναι υπεύθυνη για το πρόβλημα.
Ταυτόχρονα από εκείνη τη μέρα και μετά πλανάται στον ευρύτερο Πειραιά η απειλή ότι όποιος ξαναμιλήσει μετά την απόφαση του Εφέτη για αυτό που όλη η πόλη γνωρίζει θα βρεθεί αντιμέτωπος με νομικές συνέπειες. Είχαμε πει τότε και το ξαναλέμε και τώρα.
 
Οι άνθρωποι της πόλης χωρίς να φοβούνται τις απειλές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για το δικαίωμά τους να μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς τον εφιάλτη για την υγεία τους απ’ την βιομηχανική δραστηριότητα μέσα στα σπίτια τους.
Περιμένουμε τη θέση της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων από τον οικιστικό ιστό.Ταυτόχρονα επειδή ζούμε σε μια χώρα που δεν έχουμε το δικαίωμα να προσβάλλουμε με νομικά μέσα την εισαγγελική απόφαση κάνουμε το μόνο που υπάρχει ως δυνατότητα.
Στέλνουμε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκφράζοντας την έκπληξη μας για την εισαγγελική απόφαση και ζητάμε την δική του παρέμβαση.
 
Μετά την κατάθεση της αναφοράς προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήρθε και το πόρισμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που επιβεβαιώνει τα πορίσματα του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου.
Αναμένουμε λοιπόν την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
 
Εδώ έχει αναρτηθεί το κείμενο της εν λόγω αναφοράς το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον