Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Στον «αέρα» το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, χρηματοδοτούμενο από κονδύλια του ΕΣΠΑ, και υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ βρίσκεται κυριολεκτικά στον «αέρα», δημιουργώντας τεράστια σύγχυση σε περισσότερες από 60.000 οικογένειες πανελλαδικά.
Aπόλυτα έγκυρες αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr, κάνουν λόγο για αδυναμία επανεκκίνησης του προγράμματος που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ κάθε χρόνο, για τη σεζόν 2014 – 2015, εάν πρώτα δεν μεταφερθεί η συγκεκριμένη δράση στο νέο ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να εγκριθούν και οι νέοι πόροι. Κάτι τέτοιο ακόμα δεν έχει γίνει και γι' αυτό έχει κολλήσει και η έναρξη της ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων από τις οικογένειες που θέλουν να δηλώσουν και φέτος συμμετοχή στο πρόγραμμα.
Ένα δεύτερο πρόβλημα που έχει ανακύψει, σε άμεση συσχέτιση και με τα προηγούμενα, είναι ότι έχει συμφωνηθεί από τη νέα σεζόν, το ζήτημα των παιδικών σταθμών, ως αρμοδιότητα, να μεταφερθεί στην περιφερειακή διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι στο εξής δεν θα είναι το υπουργείο Εργασίας, ο κεντρικός φορέας διαχείρισης της διαδικασίας, αλλά οι Περιφέρειες της χώρας. Ούτε αυτή η μετάβαση όμως έχει προχωρήσει με συνέπεια το πρόγραμμα να έχει «κολλήσει» σε δύο ουσιαστικές, αλλά γραφειοκρατικές εμπλοκές. Αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, κάνουν προσπάθειες να επιταχύνουν τη διαδικασία, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να υπάρξει η συγκεκριμένη έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων και να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων.  www.dikaiologitika.gr