Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ωχ! και κάδος ανακύκλωσης στη γειτονιά μας!

Μετά τα σιντριβάνια, τον ασβέστη κάτω από τους κάδους, τον κάδο που απολυμάνθηκε και έβαλε «φωτεινό αυτοκόλλητο» πάνω του, σήμερα είχαμε και νέα έκπληξη! 
Παρουσιάστηκε ξαφνικά ένα ολοστρόγγυλος κάδος ανακύκλωσης στη μέση της νησίδας, μόνος και έρημος.
Κανένας δεν κατάλαβε γιατί στη μέση της νησίδας και γιατί τώρα!  Κανένας δεν έμαθε για κάποιο πρόγραμμα ανακύκλωσης!
...
Είναι συχνό φαινόμενο σε προεκλογικές περιόδους να ανακαινίζονται πλατείες, να σκάβονται δρόμοι, να φροντίζονται παρτέρια! Είναι χαρακτηριστικό ότι στις προηγούμενες εκλογές δήμαρχοι είχαν φυτέψει και λουλούδια σε κεντρικά σημεία δήμων που σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα.  
...Πάντως όσο να 'ναι υπάρχει  εξέλιξη, από τα λουλούδια τα οποία είναι πιο εφήμερα φτάσαμε στους κάδους ανακύκλωσης και στα σιντριβάνια που έχουν κάποια διάρκεια! (Πιθανόν να μείνουν και την επόμενη μέρα των εκλογών...)

Δυστυχώς η κρίση που σάρωσε κόμματα και πρόσωπα δεν άλλαξε τις λογικές του παρελθόντος. Το παλαιοκομματικό, το φθαρμένο, ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο βασίστηκε στην επικοινωνία και στο περιτύλιγμα επιμένει και βγάζει από το «χρονοντούλαπο» όλες τις παλιές μεθόδους με προφανή σκοπό την αλίευση ψήφων. 
Δυστυχώς αυτή είναι η παράλογη λογική της πολιτικής, η «πολιτική του φαίνεσθαι»! Συνθήματα, εικόνες, ιλουστρασιόν έντυπα, εφημερίδες, πλαστή εφήμερη ευημερία! 
Αντί για πολιτική ουσίας, αντί για μεθοδικό σχέδιο που θα εξελίσσεται στη διάρκεια μιας θητείας, έργα εφήμερα για τη δημιουργία εντυπώσεων, τα οποία βέβαια, υποτιμούν και τη νοημοσύνη του πολίτη. Έργα για τα μάτια του κόσμου και κυρίως γα τη ψήφο του…