Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ

Ο Ζ. Ζούπης και η «Αναγέννηση τώρα» πήραν μια δύσκολη απόφαση και είπαν όχι στις αφίσες και τα πανό στην πόλη. Παραδέχτηκαν ότι ήταν λάθος η αρχική αφισοκόλληση και διάλεξαν άλλους τρόπους για την προεκλογική καμπάνια τους.
 Οπωσδήποτε η απόφαση αυτή, ήταν μια από τις καλές στιγμές της προεκλογικής περιόδου! Δυστυχώς κανένας δεν ακολούθησε! Οι περισσότεροι συνέχισαν να ρυπαίνουν με μεγαλύτερη ένταση...  Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι γνωστοί «μουτζαχεντίν» έκαναν και κριτική για την απόφαση αυτή.

Η ουσία είναι ότι όλες οι δημοτικές κινήσεις οφείλουν να σεβαστούν την πόλη και να περιορίσουν την αφισοκόλληση μόνο στα σημεία που έχουν προσδιοριστεί, αν έχουν προσδιοριστεί. Αυτό λέει ο νόμος, αυτό πρέπει να πράξουν! Αυτό γίνεται σε άλλους δήμους. Οι δημοτικές κινήσεις συμφώνησαν και καθόρισαν κοινόχρηστους χώρους για τις αφίσες τους. Απλά, όμορφα, πολιτισμένα! 


 Ο Γ. Τσιρίδης, δίνει και μια άλλη διάσταση στο Blog του για το θέμα: Παρακολουθώ τη μάχη που δίνει ο Ζαχαρίας Ζούπης για την απαγόρευση όλων των αφισοκολλήσεων και των αναρτήσεων πανό σε ολόκληρη τη Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι. 
Το καταγγέλλει στον κόσμο και στο διαδίκτυο, το θέτει στη διακομματική επιτροπή όμως εις μάτην. Είναι αυτό που λέμε: "δίκαιος αγώνας μεν, μάταιος δε" 
Ποιος θα εφαρμόσει τον νόμο; ο δήμαρχος που επίσης αφισοκολλά; οι άλλοι συνδυασμοί που έχουν αφισοκολλήσει όλοι; Η δημοτική αστυνομία που έχει καταργηθεί; ποιος; και τα πανό πως θα κατέβουν; 
Νομίζω πως ήταν λάθος του Ζαχαρία να αποσυρθεί οικειοθελώς από τον αγώνα της αφισοκόλλησης. Μπορεί τα πανό και οι αφίσες να ρυπαίνουν την πόλη όμως είναι ο ένας από τους δύο μόνους τρόπους δημοσιοποίησης της παρουσίας των υποψηφίων δημάρχων στον πολύ κόσμο. Ο άλλος είναι το μοίρασμα των φυλλαδίων που -στο κάτω κάτω- ρυπαίνουν κι αυτά. 
Η απόφασή του βέβαια έχει ληφθεί και δεν αλλάζει και οι προσπάθειές του στη διακομματική να επιβληθεί ο νόμος πιστεύω ότι θα πέσουν στο κενό. 
Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι κάτι που ο ίδιος το πίστεψε σε κάποια στιγμή κι αποφάσισε να το εφαρμόσει. Προφανώς ήθελε να δείξει ότι έχει μια ποιότητα και ότι μπορεί να έχει αυτοσυγκράτηση, προσόντα πολύ σημαντικά για ένα δήμαρχο. Τον τιμούν όλα αυτά, δεν ξέρω όμως αν τον συμφέρουν.