Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Προβληματισμός για τις συγκεντρώσεις...

Μετά την κατώτερη των προσδοκιών συγκέντρωση της κίνησης "Κερατσίνι-Δραπετσώνα Πολιτεία Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης", υπάρχει γενικότερος προβληματισμός στα επιτελεία για το αν θα πρέπει να γίνουν άλλες ανοικτές συγκεντρώσεις ή να πάνε σιωπηρά στην κάλπη, μιας και η προσπάθεια να δημιουργηθεί κλίμα στην πόλη στη σημερινή εποχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια καλή συγκέντρωση, δεν ήταν όμως μια συγκέντρωση αντάξια των προσδοκιών αυτών που τη σχεδίασαν, σύμφωνα και με τη μεγάλη κινητοποίηση που προηγήθηκε!  Αν συνυπολογιστεί, ότι ήταν η κορυφαία συγκέντρωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου και 100 υποψήφιοι έχουν πάνω κάτω μαζί τους 1 με 2 άτομα, τότε μια συγκέντρωση η οποία δε γεμίζει μια όχι ιδιαίτερα μεγάλη πλατεία, δεν μπορεί να θεωρηθεί απολύτως επιτυχής. Επιπλέον, υπήρξε και απογοήτευση, γιατί άτυπα έγινε σύγκριση με την μεγάλη συγκέντρωση στελεχών της Δημοτικής Κίνησης «Αναγέννηση τώρα». Οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικές.
Είναι αξιοσημείωτο ότι για πρώτη φορά σε κορυφαία συγκέντρωση δημοτικής παράταξης παρουσιάστηκε το φαινόμενο των άδειων καθισμάτων μέχρι την τελευταία στιγμή, γεγονός που οι εμπειρότεροι θεωρούν ανεξήγητο. Είχαν γίνει όλα όσα προβλέπονται από το πρωτόκολλο των εκλογικών κινητοποιήσεων, είχαν βγει στους δρόμους και στις πλατείες οι υποψήφιοι, το διαδίκτυο η είδηση πηγαινοερχόταν και τα αυτοκίνητα δεν είχαν σταματήσει στιγμή να διαλαλούν το γεγονός. 
Ο κακός καιρός, είχε κάποια σύννεφα το μεσημέρι, ίσως να απέτρεψε τους μεγαλύτερους να μετακινηθούν, αλλά και η επανάπαυση έως και αδράνεια «των μεγάλων ονομάτων» στα καλέσματα της κίνησης, μιας και θεωρούν ότι έχουν ήδη εκλεγεί, οδήγησαν στην απογοητευτική εικόνα των άδειων καθισμάτων.

Σε κάθε περίπτωση οι συγκεντρώσεις δεν δίνουν τη νίκη! Είναι ένα απωθημένο παλαιότερων εποχών, όμως διαμορφώνουν ένα κλίμα και γι΄ αυτό όλοι οι συνδυασμοί προσπαθούν να δημοσιεύσουν τις καλύτερες φωτογραφίες, αν έχουν και γενικότερα προσπαθούν να δώσουν την εικόνα της απόλυτης επικράτησης με κάθε τρόπο και μέσο, ακόμα και αν αυτό λέγεται photoshop.