Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ο Χρ. Βρεττάκος


Με μεγάλη διαφορά σε ψήφους, ο "άλλος δρόμος" νίκησε στις εκλογές και ο Χρ. Βρεττάκος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.  
Η μεθοδική δουλειά τον τελευταίο χρόνο, η καθαρή πρόταση, τα άφθαρτα πρόσωπα, η πολιτική συγκυρία, η καταγγελτική διάθεση, οι ιδιαιτερότητες της τοπικής πολιτικής σκηνής έφεραν το συνδυασμό στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον νυν δήμαρχο και, τελικά, την άνετη επικράτηση του.  
Ευχόμαστε στον νέο Δήμαρχο, δύναμη, κουράγιο και καλή επιτυχία στο έργο του! 

Σημειώνουμε ότι αυτή τη φορά επιβεβαιώθηκαν οι παλαιότερες δημοσκοπήσεις, στις  οποίες οι δημότες δήλωναν σε  ποσοστό 60-70% ότι δεν επιθυμούν την επανεκλογή του νυν δημάρχου. Ακόμα επιβεβαιώθηκε η θέση ότι στο δεύτερο γύρο δεν θα είχε τύχη ο σημερινός δήμαρχος, αν και αποδείχτηκε ιδιαίτερα "σκληροτράχηλος" και τρόμαξε πολλούς όταν έφτασε πρώτος στους δύο μονομάχους της Κυριακής. Όμως, παρά την επικοινωνιακή αντεπίθεση, με πολύ "εκλογικό χαρτί", η "νέα" παράταξη «Ισχυρός Δήμος»  δεν κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα το οποίο είχε εμπεδωθεί στην κοινωνία τα τελευταία 2 χρόνια. Τα λάθη, οι παραλείψεις, οι προχειρότητες και τα μεγάλα σχέδια οδήγησαν σε άδοξο τέλος τον "ισχυρό δήμο" και επιβεβαίωσαν ότι το όμορφο περιτύλιγμα δεν φτάνει στην πολιτική! 

Ο νέος Δήμαρχος ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Με μια νέα ομάδα, 1-2 είχαν υπάρξει σύμβουλοι στο παρελθόν, ομάδα με ιδεολογική συνοχή, με νέους ανθρώπους, με διάθεση για αγώνες, χωρίς δεσμεύσεις και άλλου είδους προαπαιτούμενα, αναλαμβάνει τον Δήμο σε μια ιδιαίτερα δύσκολη και καθοριστική στιγμή για το μέλλον της πόλης. 

Αναμφίβολα θα έχει δύσκολο έργο, ο δήμος δεν βρίσκεται στα καλύτερα του! Επίσης έχει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, για τις οποίες θα κριθεί, με μεγαλύτερη την «αξιοποίηση» της έκτασης του πρώην Εργοστασίου Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα για την οποία, τελευταία, έχει ξεσπάσει "πόλεμος" επιχειρηματικών συμφερόντων. 
Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει απόλυτη πλειοψηφία, 24 δημοτικούς συμβούλους έναντι 17 της αντιπολίτευσης, όμως στην προσπάθεια του χρειάζεται να συνεργαστεί με όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο συμβούλιο. Αυτό επιβάλει εκτός των άλλων και το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής όπου 7 συνδυασμοί πήραν ποσοστό από 10% έως 19% γεγονός το οποίο δεν πρέπει εύκολα να το ξεπεράσει. 
Κοντά του θα είναι οι σκέψεις όλων των κατοίκων που αγαπούν την πόλη και θέλουν να την δουν να αλλάζει πορεία! 
Καλή δύναμη στον ίδιο και στους συνεργάτες του!