Τρίτη 13 Μαΐου 2014

18 Μαίου ώρα για πραγματική, σοβαρή αλλαγή!

Άρθρο - παρέμβαση του Υποψήφιου Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Ζαχαρία Ζούπη
 
Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου. Πρόκειται για κρίσιμες εκλογές συνολικά για την Αυτοδιοίκηση. Ωστόσο, για το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποκτούν ιδιαίτερη κρισιμότητα αφού η ανάγκη μιας ριζικής αλλαγής στην Διοίκηση του Δήμου είναι ορατή, με δεδομένη την χειρότερη τριετία που ζήσαμε ποτέ τόσο στον Δήμο Κερατσινίου, όσο και στον Δήμο Δραπετσώνας.

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας χρειάζεται ουσιαστικά να στηθεί από την αρχή και για αυτό χρειάζεται:
  • Δήμαρχος με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο ικανοποίησης των αναγκών των πολιτών
  • «Οικουμενική ομάδα» ευρείας βάσης διοίκηση του Δήμου
  • Σαφείς πολιτικές προτεραιότητες και πρωτοβουλίες που θα βάλουν τον Δήμο σε νέα πορεία δημιουργίας. 
Δυστυχώς, η κρισιμότητα των εκλογών είναι αντιστρόφως ανάλογη της σοβαρότητας και ευθύνης που επιδεικνύουν μια σειρά συνδυασμοί. Ο συνδυασμός του Λουκά Τζανή για παράδειγμα χρησιμοποιεί προτάγματα, συνθήματα και θέματα προπαγάνδας που προκαλούν θυμηδία («Έρχεται το ΜΕΤΡΟ» κλπ). Φαίνεται να πιστεύει ότι μπορεί με συνθήματα αλλά 2010 (υπογειοποίηση Γρ. Λαμπράκη κλπ) 
Άλλος υποψήφιος προσηλωμένος σε τρόπους πολιτικής δράσης προηγούμενων δεκαετιών υπόσχεται τα πάντα : Διορισμούς, φάρμακα, ανάπτυξη, κλπ ,κλπ. Ωστόσο δείχνει ότι έχει χάσει επεισόδια αφού γύρω στα επτά χρόνια ήταν μακριά από οποιαδήποτε διεργασία στον Δήμο, ήταν απών. Πώς να πείσει λοιπόν ότι «νοιάζεται», «ότι αγαπάει την πόλη»; Πώς να πείσει ότι γνωρίζει τα θέματα του Δήμου; Μάλλον παρασυρμένος από τους βαρόνους του πάλαι ποτέ ισχυρού Κόμματος του δείχνει. 
Κανένας, μα κανένας Συνδυασμός πλην του Συνδυασμού «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ» του οποίου είμαι υποψήφιος Δήμαρχος, δεν έχει παρουσιάσει ολοκληρωμένο, στοιχειώδες επεξεργασμένο πρόγραμμα. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό σε Εκλογές. Πρόκειται για πραγματική δραματική πρωτοτυπία. 

Άλλοι πάλι υπόσχονται ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, χωρίς να λένε μια κουβέντα για να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε τι εννοούν. Από ότι φαίνεται, δεν έχουν να πουν και τίποτα συγκεκριμένο εγκλωβισμένοι στην λογική του Δήμου-ταμπούρι αγώνα.  
Συνδυασμοί παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, φιλοξενώντας γνωστά στελέχη της στα ψηφοδέλτιά τους.
 Οι δημότες θα πρέπει να πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη αυτά τα φαινόμενα. Ας μην ξεχνούν ότι ψηφίζουν για Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο πενταετίας. Θα πρέπει δε να λάβουν υπόψη ότι στη κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος σήμερα, κάθε πείραμα, κάθε νέα αποτυχημένη επιλογή, θα οδηγήσει σε πολύ άσχημες ατραπούς. Για αυτό ας μας περάσουν από «αξονική τομογραφία» όλους. 
Πριν από όλα, πέρα από απογοητεύσεις, θα πρέπει να κατέλθουν μαζικά για να ψηφίσουν. Αλίμονο να εκλέγει Δημοτική Αρχή με αποχή της τάξης του 50% και του 60%. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι τυχόν «τυφλή ψήφος» ή «ψήφος διαμαρτυρίας» μπορεί να οδηγήσει σε τραγελαφικά αποτελέσματα. Όποιος επιθυμεί να τιμωρήσει την Κυβέρνηση ας το κάνει στις Ευρωεκλογές ή και στις Βουλευτικές Εκλογές που είναι πολύ πιθανό να γίνουν πολύ γρήγορα. Ας μην το κάνει με τρόπο που θα τινάξει στον αέρα τον Δήμο. Οι Δημοτικές Εκλογές δεν προσφέρονται για κομματική επιβεβαίωση. Κάτι τέτοιο είναι πολιτικά εγκληματικό.
Τόσο προσωπικά, όσο και συνολικά ο μόνος πραγματικά ανεξάρτητος, πολιτικός Συνδυασμός, η «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ», προσερχόμαστε με αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και μεγάλη αίσθηση ευθύνης στις κάλπες. 
Διαθέτουμε εμπειρία στελέχη και ψηφοδέλτιο με 80% ανανέωση, που αποτελείται από καθαρά πρόσωπα, δίχως σκιές. Διαθέτουμε ολοκληρωμένο Πρόγραμμα. Διαθέτουμε εμπειρία, γνώση και εντιμότητα. Έχουμε σαφείς επιλογές και προτεραιότητες. Είμαστε ένας ευρύτατης πολιτικής βάσης Συνδυασμός στον οποίο συμμετέχουν στελέχη από πέντε διαφορετικές κινήσεις, κάτι που στοιχειοθετεί και την ανεξαρτησία μας. Δεν έχουμε εξαρτήσεις ούτε από Κόμματα, ούτε από επιχειρηματικά συμφέροντα. Ήμασταν δε παρόντες σε κάθε μάχη, κάθε αγώνα, την ίδια στιγμή που άλλοι ήταν απόντες, άλλοι άλαλοι και άλλοι συμμετείχαν στο έγκλημα που διατέλονταν.
Για αυτό ζητάμε την ψήφο των δημοτών, δεσμευόμενοι για σκληρή δουλειά, για νέα σχέση Δήμου-δημοτών, για σεβασμό του δημοτικού χρήματος. Για αυτό κάθε ώρα όλο και περισσότερο σηκώνεται ένα παλιρροιακό κύμα, σαρώνοντας κάθε τι που θυμίζει παρελθόν, παθογένειες, κατεστημένες αντιλήψεις.
Στις 18 Μαΐου αλλάζουμε σελίδα! Στις 18 Μαΐου πάμε για Αλλαγή.  
http://zoupis.blogspot.gr/2014/05/18.html