Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Με το πρόγραμμα τι γίνεται;

Η προεκλογική περίοδος κορυφώνεται! Οι υποψήφιοι έχουν βγει στους δρόμους και στις γειτονιές, συν γυναιξί και τέκνοις, για να ενημερώσουν και να κερδίσουν ψηφοφόρους.  Δυστυχώς ακόμα και τώρα ορισμένοι δεν έχουν ενημερώσει για το πρόγραμμα τους

Μέχρι σήμερα έχει δοθεί πλήρες πρόγραμμα από έναν συνδυασμό και κάποιες επιμέρους θέσεις για ειδικά θέματα από άλλους! Βέβαια, δεν μπορεί να θεωρηθούν πρόγραμμα οι τηλεγραφικές σκέψεις με τη μορφή "βαρυσήμαντου" ανακοινωθέντος που πέφτουν κατά ριπάς στο διαδίκτυο! Ούτε βέβαια μπορεί να θεωρηθεί πρόγραμμα, η απλούστευση που κυκλοφορεί και λέει "θα βρούμε εργασία στους άνεργους" χωρίς να απαντάει αναλυτικά με ποιο τρόπο! Πόσο μάλλον η επαναλαμβανόμενη ανά εβδομάδα, με τις απαραίτητες τυμπανοκρουσίες, ακρότητα, ότι το 2017 θα έχουμε αγώνες φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα!

Ένα πρόγραμμα για να  "σέβεται τον εαυτό του" αρκεί να συμπεριλαμβάνει λύσεις με βάση ένα ρεαλιστικό πλάνο, το οποίο να απαντά, όχι μόνο στο τι πρέπει να γίνει, αλλά και στο ποια είναι η βέλτιστη μέθοδος υλοποίησης,  χρονοδιάγραμμα και προϋπολογισμό. Κυρίως βέβαια πρέπει να να έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών και με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ο Δημότης! 
Μετά τις υπερβολές της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου, όπου παρουσιάστηκαν ακόμα και μακέτες για παραλία με ομπρέλες στο Κερατσίνι και υπογειοποίηση της κεντρικής λεωφόρου, αυτή τη φορά επικρατεί απόλυτη σιγή... Ροκάνισμα χρόνου λέγεται στο ποδόσφαιρο!

ΥΓ1. Δύο εβδομάδες και κάτι πριν τις εκλογές: οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι σκέπτονται να ενημερώσουν για τις προθέσεις τους και τις προτάσεις τους; Σκέπτονται να παρουσιάσουν κάποιο σχέδιο, πρόγραμμα, για την επόμενη μέρα; Σκέπτονται να ενημερώσουν για τις θέσεις τους, για την Παιδεία, τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό, την Νεολαία, το Περιβάλλον, την Ποιότητα ζωής, την Κοινωνική πολιτική;

ΥΓ2.Πλήρες πρόγραμμα έχει καταθέσει η Δημοτική Κίνηση "Αναγέννηση τώρα"... Στους δικτυακούς τόπους των υπόλοιπων δημοτικών κινήσεων υπάρχουν θέσεις μόνο για επιμέρους θέματα!