Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ 22ου & 5ου

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ 22ου και 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Άρχισαν τα όργανα! Νωρίς νωρίς και ενόψει των σαρωτικών αλλαγών για η νέα χρονιά βγήκε η απόφαση για τη συγχώνευση των σχολείων και τη μείωση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών. Στόχος είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών και η μείωση του προσωπικού.  Η τοπική κοινωνία ήταν απασχολμένη με τις δημοτικές εκλογές και η σχετική είδηση πέρασε στα ψιλά. Όμως την Τρίτη 27 Μαΐου 2014 οι γονείς των σχολείων πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου και αποφάσισαν κινητοποιήσεις για να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα αποφάσισαν:
Την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 Συγκέντρωση στην πλατεία Κρήνης στη Νίκαια, προς συμπαράσταση στο 9ο και 19ο Δημοτικά σχολεία που είναι υπό συγχώνευση. 
Την Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 Διαμαρτυρία Γονέων έξω από την κεντρική είσοδο του σχολείου καθώς και ευρύτερη ενημέρωση γονέων αλλά και κατοίκων της περιοχής, σχετικά με την συγχώνευση των σχολείων.
Την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014. ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Πρωί ώρα 08:00 Συγκέντρωση στην είσοδο του σχολείου.
Απόγευμα ώρα 18:30 Συγκέντρωση στην πλατεία Νίκης στην Αμφιάλη (Ζαρντέν-τριγωνάκι)  και πορεία διαμαρτυρίας επί της οδού Π.Τσαλδάρη.
Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 Συγκέντρωση στις 13:30 στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά και πορεία διαμαρτυρίας των Συλλόγων Γονέων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Πειραιά
  ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 22ου και 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ