Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Γιατί δεν ανοίγουν οι χώροι στάθμευσης στα "Λιπάσματα";

Στις 7 Μαΐου δημοσιεύτηκε στην σελίδα του Δήμου, στο fb, η ανακοίνωση για το άνοιγμα των πάρκων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. 
Για τον χώρο των λιπασμάτων επιλέχτηκε η λύση να ανοίξει μόνο μία είσοδος μπροστά στον υδατόπυργο και όχι η είσοδος δίπλα στον λιμάνι (Κράκαρη). Επίσης αποφασίστηκε να μην ανοίξει ο χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων και από τις δύο εισόδους. 

Στην αρχή όλοι υπέθεσαν ότι οι χώροι δεν ανοίγουν για να κοπούν τα αγριόχορτα και για να συντηρηθούν κάπως. Προφανώς όμως, τα αγριόχορτα δεν είναι πολλά, κάποιος άλλος,  σοβαρός λόγος, θα υπάρχει γι΄αυτή την απόφαση! 
Σίγουρα ο λόγος δεν είναι υγειονομικός, μιας και μεγάλες παρέες είναι παντού και τα αυτοκίνητα "συγχρωτίζονται" απέξω!  Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι,  οι δημότες,  οι οποίοι διαμαρτύρονται από την πρώτη μέρα, να γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο οι χώροι στάθμευσης είναι κλειστοί

Πάντως, κάθε μέρα καταφτάνουν στον χώρο των λιπασμάτων εκατοντάδες  άνθρωποι από  όλους τους δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και επικρατεί το απόλυτο αδιαχώρητο στους γύρω δρόμους.
Τα αυτοκίνητα είναι σταθμευμένα πάνω στα πεζοδρόμια και η ένταση κάποιες φορές είναι στο κόκκινο. Επιπλέον, εκτός από την απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών να ψάχνουν στα στενά της Δραπετσώνας για πάρκινγκ, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος! 
Στην εποχή των κοινωνικών δικτύων, όπου για ψύλλου πήδημα γίνονται αναρτήσεις, κάποιος από τη διοίκηση ας πάρει την ευθύνη και να εξηγήσει γιατί ισχύει αυτό το ιδιότυπο καθεστώς στα Λιπάσματα ή ας κάνει έκκληση να μην μαζεύεται τόσος  κόσμος. Διαφορετικά και, εάν δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα, ας ανοίξουν οι χώροι στάθμευσης για να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες!


Η ανακοίνωση του Δήμου στις 7-05-2020:
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οδηγίες των αρμόδιων υπουργείων και των ειδικών, αποφάσισε το άνοιγμα των δημοτικών πάρκων τη ΔΕΥΤΕΡΑ 11 Μαΐου.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 11 Μαΐου ανοίγουν τα πάρκα Ανδρέα Παπανδρέου (Σελεπίσαρι), Πρέσσοφ και Πολυχώρος Λιπασμάτων.  
Στον Πολυχώρο Λιπασμάτων θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο για τους πεζούς και μόνο από της είσοδο του Υδατόπυργου (οδός Σφαγείων). Μέχρι νεότερης ενημέρωσης δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα αυτοκίνητα, ενώ θα παραμείνει κλειστή η είσοδος από τον Κράκαρη.
Παρακαλούμε όλους τους επισκέπτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα ατομικής προστασίας και τις απαιτούμενες αποστάσεις.