Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

"Ξεχάστε το Σχιστό"

Μετά τη δημοσίευση εγγράφου του Δήμου Περάματος, όπου ζητάει να του παραχωρηθεί έκταση στο Σχιστό, μεταξύ του Σταθμού Μεταφόρτωσης και του ΔΗΚΕΠΑΖ, για Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων, ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας δηλώνει κατηγορηματικά προς όλους είτε έχουν, είτε δεν έχουν ιδιοκτησία στο Σχιστό, ότι ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν θα επιτρέψει καμιά νέα επιβάρυνση στην περιοχή του με το εμβληματικό σύνθημα "Ξεχάστε το Σχιστό". 

Πάντως, είναι απορίας άξιον, γιατί σε έναν από τους λίγους ελεύθερους χώρους της Αττικής, του πιο ταλαιπωρημένου κομματιού της Αττικής, όπου όλοι οι δήμαρχοι θα έπρεπε να ζητούν  πράσινο για να αναπνεύσει και η πόλη τους,  προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε "κρανίου τόπο" μεταφέροντας εκεί ότι  οχληρό έχουν, το οποίο δεν χωράει στην περιοχή τους, φορτώνοντας με νέες κατασκευές μια ταλαιπωρημένη περιοχή!
Μέχρι τώρα, εκτός από τις υπάρχουσες δραστηριότητες, έχουν δει το φως της δημοσιότητας  για το ΣχιΣτό, εργοστάσιο επεξεργασίας Απορριμμάτων, ΣΜΑ του Δήμου Πειραιά, διαχείριση Στερεών Αποβλήτων του Δήμου Περάματος!  Παράλληλα στο Σχιστό υπάρχει ο φωσφογύψος, και ακόμα λειτουργεί ο ΣΜΑ (Σταθμός, Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) 19 Δήμων!
Μήπως κάποτε πρέπει να μπουν στη συζήτηση και έννοιες, όπως συνεργασία, καλή  γειτονία, γείτονες, άνθρωποι δίπλα μας,  ανθρώπινες πόλεις, ερημοποίηση εδάφους, κλιματική αλλαγή, αύξηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, υπερθέρμανση του πλανήτη; Μήπως;

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ- ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Χ.ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ: "ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΙΣΤΟ"
Μετά τον Δήμο Πειραιά, ήρθε τώρα και ο Δήμος Περάματος και ζητάει από την εκκλησία να του παραχωρηθεί χώρος στο Σχιστό για να δημιουργήσει Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της δικής του πόλης (!).
Για άλλη μία φορά δηλώνουμε ρητά προς όλες τις κατευθύνσεις ότι: η περιοχή του Σχιστού αποτελεί την είσοδο της πόλης μας. Για δεκαετίες ολόκληρες τη χρησιμοποιούσαν για να μεταφέρουν ό,τι πιο ρυπογόνο και ο,τι πιο επιβλαβές για τις πόλεις τους στη δική μας αυλή.ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΙΣΤΟ.

Ο λαός του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν θα επιτρέψει καμιά νέα επιβάρυνση. Αντίθετα, μαζί με τη Δημοτική του Αρχή, θα παλέψει για την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων που μας έχουν φορτώσει εδώ και δεκαετίες. Ας το καταλάβουν όλοι καλά, είτε έχουν, είτε δεν έχουν ιδιοκτησία στο Σχιστό
Σ’ αυτόν τον Δήμο ζούν άνθρωποι που έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε μία πόλη χωρίς ρυπογόνες δραστηριότητες. Θα φροντίσουμε όλοι εμείς μαζί γι’ αυτό.--


Το έγγραφο του Δήμου Περάματος