Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση: "Οφειλόμενη απάντηση στον Παντ. Καμά"

Μετά τις ανακοινώσεις που δημοσιεύτηκαν και (εδώ) από τη δημοτική κίνηση  "Λαϊκή Συσπείρωση" και του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "αλλάζουμε", Παντ. Καμά υπήρξε νέο δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου Δραπετσώνας με τίτλο  "ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ κ. ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΜΑ"!
Το δημοσιεύουμε όπως έχει με την επισήμανση ότι θεωρούμε το θέμα λήξαν, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το "Δραπετσίνι". Κρατάμε ότι, μέσα από την ανταλλαγή ανακοινώσεων, διευκρινίστηκαν ζητήματα για τα οποία δεν υπήρχε επαρκής πληροφόρηση!

Η ανακοίνωση:
<Πρώτον οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις επιστρέφονται. Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Συζήτηση θα γίνεται μόνο με επιχειρήματα και σε αυτά που τέθηκαν στην ανακοίνωσή μας πρακτικά δεν υπάρχει απάντηση.

Δεύτερο το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, κάνοντας με επιστημονικά στοιχεία προτάσεις, αλλά και κριτική στα σχέδια τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ. Όλα αυτά είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, ενώ πριν 6 μέρες δόθηκε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής για το θέμα. Η υλοποίηση των προτάσεών μας είναι στόχος πάλης και διεκδίκησης, και όρος για να εφαρμοστεί είναι η ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής που στηρίζει το κεφάλαιο, πολιτική που το κόμμα στο οποίο είναι στέλεχος ο κ. Καμάς υπηρέτησε και υπηρετεί.

Από αυτή τη σκοπιά είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό, καθώς και στην πολιτική του να γίνει ΣΜΑ σε κάθε δήμο. Στο ερώτημα του αν χρειάζονται γενικά ΣΜΑ απαντάμε ναι, αλλά με ορισμένα κριτήρια, που η πρόταση του δήμου Πειραιά για ΣΜΑ στο Σχιστό δεν πληρεί, γι’ αυτό και είμαστε αντίθετοι.

Ας μας πει όμως και ο κ. Καμάς, που είναι μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ τι λέει το ΚΙΝΑΛ για τη διαμόρφωση ΣΜΑ στο Πέραμα: υιοθετεί τις θέσεις του ψηφοδελτίου που έχει στελέχη του ΚΙΝΑΛ και στηρίζει τη δημοτική αρχή στη δημιουργία χωματερής στο Πέραμα ή υιοθετεί τη στάση του ψηφοδελτίου που έχει στελέχη του ΚΙΝΑΛ και που φαίνεται (γιατί δεν έχει κάνει τίποτα) να αντιδρά.>