Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" εναντίον όλων των παρατάξων στο Κερατσίνι. Απάντηση από Π. Καμά!

Με αφορμή την τελευταία δύσκολη εβδομάδα στην περιοχή Δραπετσώνας - Χαραυγής και όχι μόνο, εξαιτίας της έντονης δυσοσμίας, με ανακοίνωση της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου - Δραπετσώνας επιρρίπτει τις ευθύνες στις εκάστοτε κυβερνήσεις στην Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή αλλά και στις υπόλοιπες παρατάξεις του Δήμου λέγοντας χαρακτηριστικά: "Όλοι μαζί από διαφορετικό πόστο ο καθένας, υπηρετούν τον ίδιο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης". 
Στην ανακοίνωση αντέδρασε ο Παντ. Καμάς απαντώντας για το επίμαχο σημείο της ανάρτησης. Παρακάτω οι δύο ανακοινώσεις. Σε κάθε περίπτωση, όλοι έχουν την ιστορία τους και την πορεία τους,  για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας πρέπει να βρεθούν σημεία σύγκλισης και κοινής πορείας! 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" από 902.gr:

Φτάνει πια! Δεν πάει άλλο με τη βρώμα της «Oil One»!
«Για τους κατοίκους της Δραπετσώνας, της Χαραυγής, των Ταμπουρίων, της Αμφιάλης η καραντίνα είναι εδώ! Δεν τελείωσε. Τώρα είναι ακόμα χειρότερη, γιατί δεν μπορούμε ούτε στα μπαλκόνια των σπιτιών μας να καθίσουμε, όχι να βγούμε έξω. Τα παιδιά μας θα είναι στις σχολικές αίθουσες μέχρι τα τέλη του Ιούνη και δεν θα μπορούν ούτε παράθυρο να ανοίξουν.
Την τελευταία βδομάδα η κατάσταση είναι αφόρητη. Δύσπνοια, τσούξιμο στα μάτια, μέρα-νύχτα. Με το βενζόλιο να είναι "εκτός ορίων" κάποιες μέρες, ειδικά τους ζεστούς μήνες, λες και όταν είναι εντός ορίων δεν είναι καρκινογόνο, τις θειούχες πτητικές ουσίες να "πετούν" ανενόχλητες και να τις εισπνέουμε καθημερινά, σύμφωνα πλέον και με τα παραδοτέα υπομνήματα του Δημόκριτου, που ουσιαστικά φωτογραφίζουν τον ένοχο, οι γειτονιές της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου θυμίζουν θάλαμο αερίων.

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την κατάσταση, που πρέπει να καταλογιστούν από το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης μας.
Τεράστιες ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις από το 2013 μέχρι σήμερα. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ σήμερα,

γιατί έχοντας σαν πολιτική επιλογή την απρόσκοπτη προώθηση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, στήριξαν ποικιλοτρόπως την Oil One και τον εφοπλιστή ιδιοκτήτη της Μελισσανίδη. Με αδειοδοτήσεις, επεκτάσεις δραστηριοτήτων, νέες άδειες αποθήκευσης μαζούτ, επιχορηγήσεις, φωτογραφικές διατάξεις επέκτασης παραμονής των καζανιών του, με νομοθετικό πλαίσιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εταιρείας, όπως τον πρόσφατο περιβαλλοντοκτόνο νόμο της ΝΔ, που ψηφίστηκε και με την ένοχη αποχή του ΣΥΡΙΖΑ, που αξιοποιώντας τις διατάξεις του η εταιρεία ζητάει την τροποποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για να επεκτείνει κι άλλο τις δραστηριότητές της. Πρέπει να το χρεωθούν.

Πολύ μεγάλες ευθύνες έχει και η Περιφερειακή διοίκηση Πατούλη (ΝΔ), που πριν 3 μήνες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αρνήθηκε να υπερψηφίσει ψήφισμα που κατέθεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" για άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών της Oil One. Πρέπει να το χρεωθεί.

Η Δημοτική Αρχή Βρεττάκου (ΣΥΡΙΖΑ), όλα τα προηγούμενα χρόνια μίλαγε για αλλαγή χρήσεων γης που θα έδιωχναν τάχα την Oil One, για αταυτοποίητους ρύπους που πρέπει να ταυτοποιηθούν, για μετρήσεις της ρύπανσης, για χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης, για νόμους που δεν αλλάζουν εύκολα, σπέρνοντας αυταπάτες και καλλιεργώντας τη μοιρολατρία, έβαζε πλάτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επέκτεινε την παραμονή των καζανιών στην Δραπετσώνα για 20 χρόνια (άρθρο 70), ενώ σερνόταν στους αγώνες του μαζικού-λαϊκού κινήματος της πόλης σαν ουρά, μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά. Εδώ και κάτι μήνες ανακάλυψε ότι η OilOne ρυπαίνει και πρέπει να φύγει. Επειδή όμως στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει το "κάλλιο αργά παρά ποτέ", πρέπει να χρεωθεί τη στάση της.

Το ρόλο της συνέχισης και ενίσχυσης των αυταπατών, έχουν αναλάβει οι παρατάξεις της "αντιπολίτευσης" στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η παράταξη Διαλινάκη (ΝΔ), έχοντας ανάγει την υποκρισία σε επιστήμη, στην προσπάθειά της να βγάλει λάδι την κυβέρνηση της ΝΔ, ανακάλυψε νέο "ιστορικό" ερώτημα για να θέσει μπροστά στο λαό: είναι η Oil One μεσαίας όχλησης βιομηχανία ή βαριάς όχλησης; είναι Α2 ή Α1; Αν είναι Α2 μένει μαζί με τον καρκίνο, αν είναι Α1 φεύγει. Και ποιος θα απαντήσει στο ερώτημα αυτό; η κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ, που παραχωρεί στο μεγάλο κεφάλαιο βουνά, πεδιάδες, δάση, περιοχές natura, εθνικούς δρυμούς, θάλασσες, για να κάνουν μπίζνες οι επιχειρηματικοί όμιλοι με αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά, ακόμη και για έρευνες υδρογονανθράκων, αγνοώντας την καταστροφή του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις στην υγεία και την ζωή του λαού. Πρέπει να χρεωθεί την κοροϊδία απέναντι στο λαό και τους εργαζόμενους της πόλης.

Η παράταξη Καμά (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) και ο επικεφαλής της, μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, μιλάει σήμερα για αγώνες ενάντια στα καζάνια της Oil One, εμπαίζοντας το λαό και προκαλώντας τη νοημοσύνη του. Σίγουρα ο ίδιος δεν ξεχνά, ότι με την τροπολογία Μανιάτη (υπουργός ΠΑΣΟΚ) άλλαξαν οι χρήσεις γης στο χώρο των Λιπασμάτων και άνοιξε ο δρόμος για την εγκατάσταση των καζανιών στην Δραπετσώνα. Δεν ξεχνά ότι η Περιφερειακή διοίκηση Σγουρού (ΠΑΣΟΚ) ενέκρινε την ΜΠΕ για την εγκατάστασή της στον χώρο. Ο ίδιος δεν τα ξεχνά, κάνει ότι μπορεί όμως για να τα ξεχάσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Δραπετσώνας, της Χαραυγής και των άλλων γειτονιών της πόλης. Πρέπει να το χρεωθεί.

Όλοι μαζί από διαφορετικό πόστο ο καθένας, υπηρετούν τον ίδιο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ο εχθρός είναι ο ίδιος παντού και είναι ορατός. Είναι η πολιτική που υπηρετεί ένα δρόμο ανάπτυξης που δεν συναντιέται πουθενά με τις λαϊκές ανάγκες.

Η πάλη του λαού στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα και στο Πέραμα για να απαλλαγούν από τα καζάνια του θανάτου, από τα σκουπίδια που ετοιμάζονται να του φέρουν στην αυλή του, στην Πειραϊκή για να μην γίνει η προβλήτα της COSCO, που θα υποβαθμίσει ακόμα παραπέρα τη ζωή του καταστρέφοντας το περιβάλλον και τη θάλασσα της περιοχής, η πάλη του λαού συνολικότερα, πρέπει να συναντηθεί με την πάλη ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή του, με την πάλη για ένα δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων.
 
Απάντηση του Παντ. Καμά!
Στη σημερινή , από 15/05/2020, ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει μεταξύ άλλων επί λέξη :
«παράταξη Καμά (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) και ο επικεφαλής της, μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ, μιλάει σήμερα για αγώνες ενάντια στα καζάνια της Oil One, εμπαίζοντας τον λαό και προκαλώντας την νοημοσύνη του. Σίγουρα ο ίδιος δεν ξεχνά, ότι με την τροπολογία Μανιάτη (υπουργός ΠΑΣΟΚ) άλλαξαν οι χρήσεις γης στο χώρο των Λιπασμάτων και άνοιξε ο δρόμος για την εγκατάσταση των καζανιών στην Δραπετσώνα. Δεν ξεχνά ότι η Περιφερειακή διοίκηση Σγουρού (ΠΑΣΟΚ) ενέκρινε την ΜΠΕ για την εγκατάστασή της στον χώρο. Ο ίδιος δεν τα ξεχνά, κάνει ότι μπορεί όμως για να τα ξεχάσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Δραπετσώνας, της Χαραυγής και των άλλων γειτονιών της πόλης. Πρέπει να το χρεωθεί.»

Στην παραπάνω υβριστική ανακοίνωση η απάντησή μας είναι η ακόλουθη :
1. Η παράταξή μας, ονομάζεται : Κερατσίνι- Δραπετσώνα « ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», και δεν είναι παράταξη Καμά. Εμείς δεν έχουμε ιδιοκτήτες και δεν είμαστε ΙΧ εκλογικό σχήμα.
2. Η παράταξή μας, προφανώς στηρίχθηκε από το Κίνημα Αλλαγής, στις Εκλογές, αλλά δεν είναι ιδιοκτησία κανενός κόμματος. Συμμετέχουν άνθρωποι από όλα τα κόμματα του Συνταγματικού Τόξου. Ας μην κρίνετε τους άλλους από τον εαυτό σας.
3. Όλα όσα λέτε, τα έχουμε επισημάνει και τα έχουμε καταγγείλει κατ΄ επανάληψη. Δεν απολογούμαστε για τις κυβερνητικές επιλογές κανενός που έβλαψε την πόλη μας.
4. Το ότι είναι ο Επικεφαλής μας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, δεν ισοδυναμεί ότι έχει συνεργήσει σε κάποια από αυτές τις αποφάσεις, με οποιονδήποτε τρόπο.
5. Το κείμενο της ανακοίνωσης αναδύει φασιστική νοοτροπία. Κατηγορούμαστε γιατί ο Επικεφαλής μας ανήκει σε ένα κόμμα, και όχι για τις θέσεις της παράταξης μας. Χωρίζετε τους ανθρώπους σε « εθνικόφρονες» και « μιάσματα», όπως έπρατταν άλλοι σε βάρος των αγωνιστών της Αριστεράς. Ντροπή σας!!!!

Υπάρχουν όμως και κάποια ερωτήματα για τους « αγωνιστές» της Λαϊκής Συσπείρωσης
1. Γιατί εσείς, λαλίστατοι κατά τα άλλα, δεν μας είπατε μία λέξη, αλλά μία λέξη για το Σταθμό Μεταφόρτωσης στο Σχιστό του Δήμου Πειραιά;
2. Είναι σταθερή η θέση σας για μη χωροθέτηση Μονάδας Επεξεργασίας στο Σχιστό ή έχει αλλάξει;
3. Έχει μήπως αλλάξει η θέση σας και σε κανένα άλλο μεγάλο ζήτημα της πόλης;

Η παράταξη Κερατσίνι- Δραπετσώνα #ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, δεν δέχεται ούτε μαθήματα ήθους, ούτε αγωνιστικότητας, ούτε προσφοράς, από κανέναν, πολύ περισσότερο από τους κατ΄ επάγγελμα « αγωνιστές»