Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση: "ζητάμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου..."

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με ανακοίνωση τους ζητούν την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη ή φυσική παρουσία και όχι "δια περιφοράς",  ώστε να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα.   Στόχος να δοθεί η δυνατότητα σε φορείς και σωματεία της πόλης να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ώστε να παρθούν και τα κατάλληλα μέτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονωϊού που ανακοινωθήκαν από την κυβέρνηση, πιστεύουμε πως χρειάζεται να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που αφορούν τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ώστε σταδιακά και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά.
Κατά την γνώμη μας πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει άμεσα είτε με τηλεδιάσκεψη, είτε παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα σε κατάλληλο χώρο, ώστε να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα. Και όχι δια περιφοράς, όπως το συμβούλιο της Τρίτης 5/5/2020, που δεν μας δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθούμε αναλυτικά, να παρέμβουμε στην κατεύθυνση της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, που σήμερα με αφορμή και την πανδημία έχει ανάγκη ο λαός και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας.
Έτσι θα μπορέσει να δοθεί και η δυνατότητα σε φορείς και σωματεία της πόλης να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ώστε να παρθούν και τα κατάλληλα μέτρα.

Συγκεκριμένα :
· Διεκδίκηση έκτακτης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τις αυξημένες ανάγκες του επόμενου διαστήματος
· Απαίτηση λήψης άμεσων μέτρων για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών. Απολυμάνσεις από εξειδικευμένο προσωπικό, πρόσληψη μόνιμων καθαριστριών-καθαριστών για τις αυξημένες ανάγκες τους. Νέες αίθουσες διδασκαλίας.

· Στην προσχολική αγωγή με αφορμή τις αιτήσεις που θα ξεκινήσουν τον Μάιο χρειάζεται να παρθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα (αίθουσες, μέτρα ατομικής προστασίας, διδακτικό προσωπικό και καθαριότητας) από τώρα ώστε όταν ανοίξουν τα σχολεία να είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για να υποδεχθούν τα παιδιά.
· Μέτρα για τους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, πλατείες, ανοιχτά αθλητικά κέντρα
· Για τους εργαζόμενους του Δήμου, ωράρια, μέτρα προστασίας, ευπαθείς ομάδες είναι θέματα που πρέπει να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα (απολυμάνσεις, σημάνσεις-οδηγίες) για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.
· Αλλά και ζητήματα όπως η στελέχωση του ΤΟΜΥ Δραπετσώνας που σήμερα υπολειτουργεί, η επαναλειτουργία του πρώην ΙΚΑ Αμφιάλης, η στελέχωση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου με μόνιμο προσωπικό, η διεκδίκηση χρημάτων για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη βοήθεια προς εκείνους που θα έχουν αυξημένες ανάγκες το επόμενο διάστημα.
· Μείωση του οικιακού συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους (δημοτικά τέλη) σε καθαριότητα ηλεκτροφωτισμό και πράσινο. Περαιτέρω μείωση για τις ευπαθείς ομάδες.
· Για τους αυτοαπασχολούμενους εκτός των μέτρων που ήδη έχουμε πάρει, την απαλλαγή ενοικίων για κυλικεία στα σχολικά συγκροτήματα και Δημοτικά γήπεδαγ ια όσο χρονικό διάστημα έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Βέβαια είναι φανερό πως όλο το χρονικό διάστημα που κρατάει η πανδημία αλλά και το προηγούμενο, η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν έχουν βρει να πουν ή να γράψουν μια λέξη για τα μέτρα που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και υλοποιεί. Μέτρα που για δεκαετίες ήταν ο κρυφός και φανερός πόθος του κεφαλαίου απέναντι στα εναπομείναντα εργασιακά και εργατικά δικαιώματα. Και τώρα με αφορμή την πανδημία, βρίσκοντας άξιους συνεχιστές των προηγούμενων κυβερνήσεων την σημερινή, ξεσπαθώνουν. Μπορεί να τα βρίσκουν όλα σωστά ή και να συμφωνούν. Όλοι τους συμβάλουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους στην σιγή νεκροταφείου που θέλει η κυβέρνηση να περάσει με το αφήγημα ότι τα κατάφερε. 
Αυτό φάνηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε με τηλεδιάσκεψη, όπου όλοι μαζί πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης χειροκροτούσαν την κυβέρνηση ο καθένας με τον τρόπο του για τα μέτρα που έχει λάβει απέναντι στην πανδημία. Προφανώς και είναι πρόθυμοι να το κάνουν. Αυτό εξάλλου έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια κανείς δεν μιλάει για το ότι ο λαός μας, οι εργαζόμενοι θα καλεστούν να πληρώσουν το μάρμαρο και της επερχόμενης κρίσης για να στηριχθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Το μέλλον για τους εργαζόμενους, την νεολαία, τους συνταξιούχους προδιαγράφεται με μελανά χρώματα. Το μεγάλο κεφάλαιο αξιοποιώντας την πανδημία, μέσω των κυβερνήσεών του παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα που για άλλη μια φορά θα το βγάλουν κερδισμένο, ρίχνοντας τα βάρη στις πλάτες του λαού.

Εμείς λέμε,
Να μην πληρώσει ξανά ο λαός, ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός και ότι στις σημερινές συνθήκες το «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρο όσο ποτέ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και αιτήματα ζητάμε την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη ή σε κατάλληλους χώρους (υπάρχουν τέτοιοι στο Δήμο μας) με την φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα.
Κανένας μόνος του, η αλληλεγγύη του λαού είναι το όπλο μας, η ανατροπή του καπιταλισμού η λύση.

Κερατσίνι, 3/5/2020, Αρφαράς Γιώργος, Καλαμαράς Γιώργος, Καραγιαννίδης Παναγιώτης