Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Μέρα δράσης στις 5 Ιούνη για καλύτερη ποιότητα ζωής

Συγκεντρώσεις σε Δραπετσώνα, Πέραμα και Πειραϊκή για την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος που διοργανώνουν σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Σε μέρα δράσης και διεκδίκησης καλύτερης ποιότητας ζωής για την εργατική - λαϊκή οικογένεια αποφάσισαν να προχωρήσουν στις 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, σωματεία και φορείς από τον Πειραιά, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν.

Τα σωματεία που συντονίζουν τη δράση τους, αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν στις 5 Ιούνη τρεις κινητοποιήσεις, που θα αναδείξουν οξυμένα προβλήματα του πειραιώτικου λαού. 
Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 8 μ.μ., στην Πειραϊκή (στο Σταυρό), στο Πέραμα (πλατεία Ηρώων) και στη Δραπετσώνα (Λιπάσματα Κράκαρη). 
Η ανακοίνωση καταλήγει: "Διεκδικούμε ουσιαστική προστασία της ζωής του λαού στον Πειραιά" 

  • Να φύγουν τα "καζάνια του θανάτου" από τις γειτονιές μας. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις τους μακριά από κατοικημένες περιοχές και να αποδοθεί το σύνολο των 640 στρεμμάτων στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση.
  • Άμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες. Είναι όρος για να σταματήσει άμεσα η δυσοσμία που μας ταλαιπωρεί.
  • Όχι στο έργο επέκτασης προβλήτας στην Πειραϊκή.
  • Να μη γίνει η νέα χωματερή στο Πέραμα, ο χώρος να αναπλαστεί για τις ανάγκες των κατοίκων.
  • Άμεσα μέτρα, στην πράξη και όχι στα χαρτιά, για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης (ΒΑΜΕ). Ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικός δρόμος διαφυγής κ.λπ. Η ανακοίνωση των σωματείων και φορέων εδώ