Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

ΟΧΙ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά στην κατασκευή ΣΜΑ του δήμου Πειραιά

Με κοινή δήλωσή τους οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά Δρίτσας Θεόδωρος, Κασιμάτη Νίνα, Ραγκούσης Γιάννης και Αλεξιάδης Τρύφων, εκφράζουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά στο Σχιστό που επιχειρείται με το άρθρο 92, § 1.ιστ΄, του υπό ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος (είτε αφορά την οδό Αναπαύσεως που αναφέρει το κείμενο του ν/σ, είτε την περιοχή του Σχιστού που δείχνει ο συνημμένος στο ν/σ χάρτης) και δηλώνουν ότι θα εξασκήσουν κάθε δυνατή κοινοβουλευτική διαδικασία για να μην περάσει και να αποσυρθεί.

Η κατάθεση ενός νομοσχεδίου εκτρώματος κατά του περιβάλλοντος εν μέσω πανδημίας, χωρίς ουσιαστική συζήτηση και με το Κοινοβούλιο να υπολειτουργεί, μόνο σαν νομοθετικό και οικολογικό πραξικόπημα μπορεί να θεωρηθεί.
Ας θυμηθούν οι κυβερνώντες της ΝΔ το βαθύ παρελθόν των αγώνων των κατοίκων της περιοχής του Πειραιά, που ακύρωσε κατά καιρούς κυβερνητικά σχέδια που ήθελαν να μετατρέψουν την περιοχή μας στην "πίσω αυλή" της Αττικής. 04.05.2020

Για όσους δεν γνωρίζουν: Στο νέο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα ψηφιστεί σήμερα και αύριο ( 4-5.5), υπάρχει ένα άρθρο που δίνει το δικαίωμα στο δήμο Πειραιά να κατασκευάσει και να λειτουργήσει ένα Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό. Η έκταση ανήκει στον δήμο Πειραιά. 
Με το σχέδιο νόμου προβλέπεται  τα σκουπίδια του ο δήμος Πειραιά να τα φέρνει στο Σχιστό και να τα φορτώνει σε μεγάλα φορτηγά. Σε κατοικημένη περιοχή, στην πιο επιβαρυμένη  περιοχή του λεκανοπεδίου! Στην αυλή του γείτονα! Τι να πούμε;