Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Υγειονομικό υλικό θα διαθέσει στα σχολεία ο Δήμος Πειραιά για μαθητές- καθηγητές

Με υγειονομικό υλικό, για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, θα προμηθεύσει όλες τις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά, ο Δήμος εν όψει της έναρξης των μαθημάτων μετά από την απόφαση της κυβέρνησης, της Γ΄ Λυκείου τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 και των υπολοίπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά, ανακοίνωσε ότι μέσω της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα προσφέρει στους μαθητές μάσκες πολλαπλών χρήσεων, καθώς και αντισηπτικά για τους σχολικούς χώρους, ενώ θα προμηθεύσει με σύγχρονα θερμόμετρα για την εξ αποστάσεως μέτρηση της θερμοκρασίας, τα φαρμακεία των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης μας.
Παράλληλα, τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά, θα πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους προκειμένου να καταγράφουν τυχόν ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, έτσι ώστε αυτό να αναπληρώνεται.
Στην περίπτωση που αποφασίσει η κυβέρνηση την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Δήμος Πειραιά θα προμηθεύσει με υγειονομικό υλικό τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης.