Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Από 6-20 Μαΐου οι εγγραφές σε Δημοτικά - Νηπιαγωγεία

Εγγραφές για την Α΄Δημοτικού. Από 6 έως 20 Μαΐου 2018. Εγγραφές μετά τις 21 Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 79/2017 στην Πρώτη Τάξη του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται υποχρεωτικά οι μαθητές που συμπληρώνουν την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής ηλικία έξι (6) ετών και διαθέτουν Πιστοποιητικό Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο.
 Δηλαδή θα εγγραφούν παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2013 μέχρι και 31-12-2013

Οι γονείς - κηδεμόνες υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις εγγραφής στο δημοτικό σχολείο που ανήκουν, σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας. Κάθε σχολείο έχει δική του σχολική περιφέρεια και σε αυτό φοιτούν οι μαθητές που διαμένουν εντός των ορίων της. 

Τα όρια της σχολικής περιφέρειας υπάρχουν στην ιστοσελίδα ή και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου καθώς και στην ιστοσελίδα της οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα δικαιολογητικά είναι:

  • Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, την οποία θα παραλάβετε από το Σχολείο
  • βεβαίωση φοίτησης από το Νηπιαγωγείο,
  • αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας τους μαθητή,
  • το Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), από νοσοκομείο ή από ιδιώτη παιδίατρο 
  • το βιβλιάριο υγείας (φωτοτυπία των σελίδων εμβολιασμού του μαθητή) ή άλλο στοιχείο από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.
Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς-κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία, χωρίς αυτή να αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής.
Αιτήσεις εγγραφής δύνανται να υποβάλλουν και γονείς που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο φοιτούν ήδη αδέλφια του προς εγγραφή μαθητή.

Για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος του ΥΠΠΕΘ.



 Στα Νηπιαγωγεία
εγγράφονται για το σχολικό έτος 2019-20, μαθητές γεννημένοι το 2014 και το 2015 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.


Όρια  σχολικών μονάδων Κερατσινίου εδώ 

Εγκύκλιος για τα δημοτικά εδώ

Εγκύκλιος για τα νηπιαγωγεία εδώ