Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Δήλωση μελών του μαζικού λαϊκού κινήματος Κερατσινίου-Δραπετσώνας

 Τη στήριξή τους στη «Λαϊκή Συσπείρωση» εκφράζουν με δήλωσή τους, μέλη και στελέχη του μαζικού, λαϊκού κινήματος σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα κάνοντας σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή τους, αναφέρουν:
<Εμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο, μπροστά στις εκλογές, αισθανόμαστε την ανάγκη να επισημάνουμε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για τους δημότες της πόλης μας, και για τις δημοτικές εκλογές αλλά και γενικότερα για την περιφέρεια και τις ευρωεκλογές. 

Σαν ενεργά μέλη Συλλόγων του μαζικού κινήματος της περιοχής μας αυτά τα 5 χρόνια, έχουμε αποκτήσει πλούσια πείρα όσον αφορά την αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της περιοχής μας απ’ τη σημερινή Δημοτική Αρχή, απ’ την Περιφερειακή αρχή, αλλά και από τα μέλη των άλλων δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων και βουλευτών της περιφέρειάς μας. 

1.- Όσον αφορά την πώληση του Λιμανιού στην COSCO, ζήσαμε από πρώτο χέρι και στις διαδικασίες του μαζικού κινήματος και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και στις συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και βουλευτές της περιοχής την κοροϊδία. 
Τα παχιά και «επαναστατικά» λόγια δήθεν καταδίκης συνοδεύτηκαν από πλήρη απουσία έργων & αγώνων, ώστε να ξεσηκώσουν πραγματικά το λαό και να μπουν μπροστά ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αυτό το ζήσαμε και πρόσφατα με την παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων της πόλης στο ΤΑΙΠΕΔ.

 Ζήσαμε το.. «οξύμωρο» σχήμα, βουλευτές Πειραιά της κυβέρνησης , απ’ τη μια να ψηφίζουν στη Βουλή το ξεπούλημα κι απ’ την άλλη να .. συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις δήθεν καταδικάζοντάς το… Ζήσαμε τις φιέστες της Δημοτικής αρχής μαζί με τον Πρωθυπουργό ότι τάχα «στη Δραπετσώνα πια …έχουμε ζωή..» επειδή μας πέταξε ένα ξεροκόμματο (ουσιαστικά το.. πεζοδρόμιο) του φιλέτου των 640 στρεμμάτων του χώρου της «Ανάπλασης» σαν «αντάλλαγμα» για το ξεπούλημα του λιμανιού στην COSCO.
Τώρα αποκαλύπτεται ότι η περίφημη «ανάπτυξη» και τα επενδυτικά σχέδια της COSCO, θα τα πληρώσουμε πάλι απ’ την τσέπη μας, μιας και η Περιφέρεια ετοιμάζεται να την χρηματοδοτήσει με 113 εκατ. Ζεστό χρήμα, στερώντας το απ’ τα έργα που έχει πραγματικά ανάγκη η περιοχή μας (αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, κλπ) 

2. Όσον αφορά το μέγιστης σημασίας για τη ζωή μας, θέμα των ΚΑΖΑΝΙΩΝ και του ΔΙΫΛΙΣΤΗΡΙΟΥ της OIL ONE του Μελισσανίδη, που μας τα φόρτωσαν οι προηγούμενες αρχές (δήμος, περιφέρεια και κυβέρνηση), οι σημερινές φρόντισαν να κατοχυρώσουν την παρουσία τους για πολλά χρόνια ακόμη… 

Σ’ αυτά τα 5 χρόνια, ζούμε το θέατρο του ..παραλόγου !! 
 Μια δημοτική αρχή που ξεκίνησε την …καριέρα της με σημαία το διώξιμο του Μελισσανίδη, καλώντας ουσιαστικά τον κόσμο να στηρίξει την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για να λύσει δήθεν το πρόβλημα, τελικά κατέληξε να συμβιβάζεται με τη λειτουργία του και τη συνύπαρξή του στην περιοχή της «Ανάπλασης» για την οποία καμαρώνει !!!
Να κάνει γαργάρα τη νέα άδεια που δόθηκε απ’ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για εμπορία πετρελαιοειδών, περιοριζόμενη σε ψηφίσματα διαμαρτυρίας, καταπίνοντας την κοροϊδία της κυβέρνησης, που δια στόματος του Γ.Γ. του Υπουργείου, δεσμεύτηκε για την ανάκλησή της εδώ και 2 χρόνια…!!!! Αντί γι’ αυτό της έδωσε και μποναμά 1,7 εκατ. Ευρώ !!!
Μια δημοτική αρχή που έκανε ουσιαστικά τα στραβά μάτια στη νέα φωτογραφική τροπολογία που έφερε το προηγούμενο καλοκαίρι η κυβέρνηση, που δίνει παράταση 20 χρόνια τουλάχιστον στην παραμονή της OIL ONE στην περιοχή !!!
Στην αφόρητη ρύπανση της ατμόσφαιρας που ζούμε καθημερινά, υποθηκεύοντας την υγεία και το μέλλον των παιδιών μας, αντιπαραθέτουν (δημοτική αρχή και περιφέρεια) τα ... «οσμόμετρα», παίζοντας με τη νοημοσύνη μας, ότι δήθεν δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι ρύποι, ώστε να …ξέρουμε από τι θα πεθάνουμε…
Υποκριτική ήταν η στάση και των δημοτικών παρατάξεων του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας στο Δημ.Συμβούλιο, όπου στα λόγια υποστήριζαν τον αγώνα μας, στην πράξη όμως ούτε ψήφισαν κάποιο απ’ τα ψηφίσματα που κατά καιρούς υποβάλαμε στο Δημ.Συμβούλιο, ούτε και τους είδαμε πουθενά στις κινητοποιήσεις που κάναμε…
Άλλωστε, αυτοί ποτέ δεν συμφώνησαν με τα αιτήματα του μαζικού κινήματος για την «Ανάπλαση» της περιοχής των Λιπασμάτων προς όφελος του λαού της περιοχής, αντιθέτως, η λογική τους πάντα ήταν και είναι η εκμετάλλευση της περιοχής απ’ τα μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα… 

3. Σχετικά με την απαλλοτρίωση των 204 στρεμμάτων της Εθνικής, στα Λιπάσματα, η περιφέρεια και η Δημοτική Αρχή, είναι διατεθειμένες να δώσουν ζεστό χρήμα στην Τράπεζα για την εξαγορά τους. 
Ξεχάσανε τα μεγάλα λόγια περί «φερόμενων ιδιοκτητών», αλλά και την ουσία, πως δηλαδή ο λαός της περιοχής το κομμάτι αυτό της γης το έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του σαν εργαζόμενοι, με το αίμα τους και τη ζωή τους, όλα αυτά τα χρόνια και όταν λειτουργούσε, αλλά και μέχρι σήμερα που ζούμε τις τραγικές συνέπειες στην υγεία πολλών κατοίκων της περιοχής… Εμείς πιστεύουμε ότι το κομμάτι αυτό όπως και συνολικά τα 640 στρέμματα πρέπει να παραχωρηθούν στο λαό ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ! 

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα, για πολλά φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας και που δυστυχώς δεν αποτελούν προτεραιότητες για τους περισσότερους των υποψηφίων… Ζητήματα που είναι ανοιχτά, που είναι σημαντικά για τη ζωή μας, και που δυστυχώς δεν μπαίνουν στην προεκλογική αντιπαράθεση γιατί οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν είναι διατεθειμένοι να έρθουν σε κόντρα με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που εποφθαλμιούν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά… 


Σ’ αυτά τα χρόνια, συνοδοιπόροι στον αγώνα του μαζικού λαϊκού κινήματος ήταν και εξακολουθούν να είναι οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή, οι ευρωβουλευτές του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που με τις παρεμβάσεις τους έκαναν γνωστά τα ζητήματα αυτά, και πρότειναν λύσεις…
Καταλαβαίνουμε ότι η ενίσχυση αυτών των αγωνιστικών δυνάμεων σ’ όλες τις κάλπες, θα δυναμώσει και τη δική μας φωνή, από καλύτερες θέσεις θα παλεύουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν εργαζόμενοι και πολίτες αυτής της υποβαθμισμένης εργατικής περιοχής.
Θέλουμε Δήμαρχο αγωνιστή, μπροστάρη στους αγώνες του λαού κι όχι διαχειριστή της σημερινής μίζερης πραγματικότητας ! Γι’ αυτό σας καλούμε να στηρίξουμε τις δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ  σε όλες τις κάλπες ! 

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΑΖΟΓΛΟΥ πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΟΥΜΗΣ, πρόεδρος Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Κερατσινίου
ΚΟΜΝΗΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ»
ΑΓΑΘΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΕΡΨΗΧΩΡΟΣ»
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΑΤΑΜΑΝΙΔΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μέλος Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΕΛΥ ΠΕΡΔΙΚΗ, γραμματέας Δ.Σ. Γυναικείου Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» μέλος της ΟΓΕ
ΜΑΙΡΗ ΒΡΕΤΤΟΥ, μέλος Δ.Σ. Γυναικείου Συλλόγου «ΣΤΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» μέλος της ΟΓΕ
ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ, μέλος Δ.Σ. ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΡΑΥΓΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ, μέλος Δ.Σ. ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΡΑΥΓΗΣ
ΡΟΥΛΑ ΣΑΡΓΙΩΤΟΥ, μέλος Δ.Σ. ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΡΑΥΓΗΣ 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΥΛΑΡΑΣ, πρόεδρος 15μελούς 4ου Λυκείου Κερατσινίου.>