Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Η Χαραυγή ψηφίζει τον κ. Κώστα!

Στις δημοτικές εκλογές οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι πολλοί. 600 συμπολίτες μας είναι υποψήφιοι. Οπότε και οι επιλογές είναι πολλές. Κάποιες μάλιστα υποψηφιότητες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες.

Μια ειδική υποψηφιότητα, αλλά παράλληλα πολύ ιδιαίτερη για την περιοχή της Χαραυγής κι όχι μόνο είναι η υποψηφιότητα του Κώστα Χριστοφορίδη, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τη δημοτική κίνηση «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ο κ. Κώστας συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές για 40 χρόνια περίπου. Συμμετείχε και εκλέχτηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος με τον Δ. Σαράφογλου το 1978 και ευτύχησε να είναι μέλος της δημοτικής αρχής την περίοδο όπου άλλαξε μορφή το Κερατσίνι. Ήταν για πολλά χρόνια, δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος Κερατσινίου και πρόεδρος του Εξωραϊστικού συλλόγου Χαραυγής.

Ο Κώστας της Χαραυγής είναι ένας ζεστός και απλός άνθρωπος, αριστερός, κουμουνιστής δηλώνει ο ίδιος, ο οποίος αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στα κοινά, στην γειτονιά του και την πόλη του. Στα χρόνια που πέρασαν δεν άλλαξε στρατόπεδο,  δέχτηκε "καλές" προτάσεις, σημαίες ευκαιρίας τις έλεγε, αλλά έμεινε πιστός στις αρχές του και στην παράταξη του.
Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής, ζει μέσα στην κοινωνία (καμία σχέση με σημερινούς "αόρατους" δημοτικούς συμβούλους που δεν τους γνωρίζει κανένας εκτός του περίγυρου τους) και έχει ως κύριο μέλημά του να βρίσκει λύσεις και να προωθεί τα θέματα της περιοχής όποια δημοτική αρχή και εάν είχε τη διοίκηση του Δήμου.

Ήταν παρών και πρωτοστάτησε σε όλους τους μεγάλους αγώνες της περιοχής. Ακροκέραμος, Ψυτάλλεια, ΔΕΗ, Νεκροταφείο, χαβούζα, λιπάσματα, ιχθυόσκαλα, Νάφθα! Με κάθε ευκαιρία διηγείται στους νεότερους τις πολύτιμες, συγκλονιστικές εμπειρίες του για τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις νίκες, τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις, την ιστορία κάθε σπιθαμής γης της Χαραυγής και της πόλης.

Ακόμα και τώρα, περίπου 82 ετών, δηλώνει καθημερινά παρών και ενδιαφέρεται για τη σκουπίδια, τη λακκούβα, για το πάρκο, το σχολείο της γειτονιάς, γι΄αυτό η Χαραυγή, η γειτονιά του, τον τιμά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Σήμερα είναι ξανά υποψήφιος και θα διεκδικήσει τη ψήφο μας για να δώσει ότι μπορεί  ακόμα στην γειτονιά του και την πόλη του! 

Για όσους τον γνωρίζουν, είναι σίγουρο, είτε εκλεγεί είτε όχι, ότι θα δώσει με τη στάση του,  περιεχόμενο στις έννοιες αγώνας, προσφορά, εθελοντισμός, αλληλεγγύη! 

ΥΓ. Οπωσδήποτε υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι με σημαντική πορεία στη ζωή και στην κοινωνία που αξίζουν την ψήφο των δημοτών.  Το παραπάνω σχόλιο, σε καμιά περίπτωση,  δεν μηδενίζει το έργο και την προσφορά τους.