Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Προχωράει η απαλλοτρίωση στα Λιπάσματα

Σήμερα στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, 07-05-2019  στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός), το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θα συζητούσε το θέμα της απαλλοτρίωσης του χώρου στην περιοχή των Λιπασμάτων.

Συγκεκριμένα το 4ο θέμα που είχε προγραμματιστεί για συζήτηση  ήταν η λήψη απόφασης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση χώρου του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων στην περιοχή Λιπάσματα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, για την κατασκευή Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου. (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης) 

Σύμφωνα με πληροφορίες αντέδρασε με σφοδρότητα   η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ η οποία πρότεινε τη δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο της έκτασης 204 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου λιπασμάτων στο Κερατσίνι κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Η πρόταση αυτή ήρθε μετά την πρόταση της διοίκησης της Περιφέρειας για αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου από την ιδιοκτήτρια Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

εδώ τα θέματα της ημερήσιας διάταξης