Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ανατρέπεται η διαφορά 28 μονάδων;

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και οι δύο δημοτικοί συνδυασμοί ("άλλος δρόμος" και "Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών") προετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.
Ήδη οι δύο υποψήφιοι δημοσίευσαν ανακοινώσεις, όπου εκτός από τις ευχαριστίες προς το εκλογικό σώμα, δίνουν και το πρώτο στίγμα της παραπέρα αντιπαράθεσης.

Ο Χρ. Βρεττάκος καλεί τον κόσμο να πάει στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή για το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα. «Για να δώσουμε την ερχόμενη Κυριακή την τελική μάχη για τη ζωή μας την ίδια, το μέλλον αυτής της πόλης και των παιδιών μας.»

Ο Παν. Διαλινάκης προσπαθεί να συσπειρώσει τους δημότες σε ένα αντι-σύριζα μέτωπο, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ο δήμαρχος «Είναι ο Δήμαρχος που επί πέντε χρόνια εξυπηρετούσε τα κομματικά συμφέροντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη.» (Παρακάτω οι ανακοινώσεις)

Βέβαια το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σε μεγάλο βαθμό ξεκάθαρο. Ο δήμαρχος δεν κατάφερε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή όπως είχε βάλει ως στόχο (αστοχίες στην προεκλογική περίοδο εδώ), αλλά έφτασε πολύ ψηλά και δύσκολα ανατρέπεται ή μάλλον δεν ανατρέπεται μια διαφορά 28 περίπου ποσοστιαίων μονάδων.

Όχι μόνο γιατί χρειάζονται 10.600 ψηφοδέλτια για να καλυφτεί η διαφορά, αλλά γιατί και η στάση των άλλων δυνάμεων που συμμετείχαν στις εκλογές δεν δείχνει ότι μπορεί να υπάρχουν οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για να καλυφθεί το ποσοστό αυτό. Συγκεκριμένα:
α. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοσίευσε ανακοίνωση όπου ζητάει αποχή ή λευκό στην κάλπη βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι και τους δύο υποψηφίους.
Σίγουρα ο «άλλος δρόμος» με το ποσοστό που κατέγραψε δεν έχει ανάγκη την επίσημη στήριξη από κανέναν συνδυασμό, αλλά η Λαϊκή συσπείρωση έχασε μια ευκαιρία.
 Θα μπορούσε να βάλει δύσκολα στον "άλλο δρόμο" ενόψει των εκλογών της επόμενης Κυριακής λέγοντας π.χ.:
 Ναι στηρίζουμε και ψηφίζουμε τον "άλλο δρόμο", άλλωστε αριστερή παράταξη είναι κι αυτός, καλώντας τον όμως να δεσμευτεί επίσημα και δημοσίως για σημαντικά θέματα, όπως το κορυφαίο τοπικό θέμα με τις αποπνικτικές οσμές. (Απομάκρυνση βιομηχανίας που τις προκαλεί, προσφυγή σε ευρωπαϊκό δικαστήριο, οργανωμένες συνεχείς κινητοποιήσεις).
Αλλά και σε άλλα θέματα όπως την απαλλοτρίωση του χώρου των λιπασμάτων, την αξιοποίηση της Ναφθα, την απομάκρυνση του εργοστασίου της ΔΕΗ και τη δημιουργία μουσείου Μάχης της Ηλεκτρικής στον χώρο του κτιρίου παλιού αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται στον περίβολο του εργοστασίου, μείωση δημοτικών τελών για όλους κλπ. Πραγματικά όπως και να εξελισσόταν η πρόταση της θα ήταν προσφορά για την πόλη και μια άλλη λογική για δημοτική κίνηση.
 

β. Οι άλλες παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές με ανακοινώσεις μιλάνε, με διαφορετικά λόγια, για ψήφο κατά συνείδηση και ελεύθερη επιλογή των δημοτών.
 

γ. Αξιοσημείωτη είναι και η παρέμβαση του Καν.Λάλου, πρώην βουλευτή και αντιδημάρχου ο οποίος γράφει«να του ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο του την επομένη τετραετία, αφού θεωρώ δεδομένη την επιτυχία του την άλλη Κυριακή. Μια δική του επιτυχία θα είναι προς το συμφέρον της πόλης που αγαπάμε… Η πόλη μας έχει ανάγκη την συνεργασία και την συναίνεση όλων των Δημοτικών παρατάξεων.». Ενδιαφέρον έχει, μεταξύ των άλλων, και η απάντηση του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου του "άλλου δρόμου" Κ. Κατσαφάδου: «Θα συμφωνήσω μαζί σου για την συναίνεση που χρειάζεται στα βασικά ζητήματα του Δήμου. Η απλή αναλογική που υπερασπιστήκαμε πιστεύω, ότι θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.»(!) Στο ίδιο κλίμα με μικρές διαφοροποιήσεις εκφράζονται και άλλοι που συμμετείχαν στις εκλογές.

Από εκεί και πέρα εκλογές είναι, η μάχη θα δοθεί, και τυπικά όλα τελειώνουν την Κυριακή στις 7 το βράδυ με την υπογραφή των δημοτών, οπότε θεωρητικά όλα είναι ανοιχτά.
Την επόμενη μέρα θα έχουμε μια δημοτική αρχή που θα μπορεί να διοικήσει άνετα και χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία, 19 συμβούλους θα έχει. Επιπλέον υπάρχει η απλή αναλογική που επιβάλει τις συνεργασίες και μάλλον υπάρχει και κατάλληλο κλίμα. 

Ακόμα, πρέπει να σημειωθεί ότι με το καλημέρα, η δημοτική αρχή  θα έχει να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της πόλης με άλλους όρους. Κάποια μάλιστα χρειάζονται άμεσες αποφάσεις και δράσεις, όπως το θέμα της δυσοσμίας και η  απομάκρυνση των ρυπογόνων και επικίνδυνων εγκαταστάσεων. Το βράδυ των εκλογών, 26/5/2019, υπήρξε έντονη, αποπνικτική βρώμα στην περιοχή της Δραπετσώνας και της Χαραυγής. Τα μηχανήματα (βρωμόμετρα) κατέγραψαν κάτι;


Ανακοίνωση Χρ. Βρεττάκου
Συνδημότη, συνδημότισσα,
Απόψε μίλησε με ξεκάθαρο τρόπο ο λαός της πόλης. Το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μεγάλη νίκη των δημοτών, οι οποίοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις για να συνεχίσει η πόλη να βαδίζει στον δρόμο που χαράξαμε από κοινού πριν πέντε χρόνια.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, πέρα από την ηθική ικανοποίηση που μας γεμίζει, μας οπλίζει με περισσότερο πάθος και επιμονή. Για να δώσουμε την ερχόμενη Κυριακή την τελική μάχη για τη ζωή μας την ίδια, το μέλλον αυτής της πόλης και των παιδιών μας.

Οι δημότες έκλεισαν τα αφτιά τους σε όσους και όσες επιδίωξαν να δηλητηριάσουν με κηρύγματα μίσους και λασπολογίες την πολιτική ζωή του τόπου και γύρισαν την πλάτη στα ψέματα και τις συκοφαντίες.

Απόψε έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα προς την τελική νίκη. Δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε τον αγώνα και την προσπάθεια να οικοδομήσουμε μια πόλη αντάξια των κατοίκων της. Με τη στάση τους και με μοχλό τη Δημοτική μας Κίνηση, οι πολίτες έδειξαν αποφασισμένοι να σχεδιάσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους μας, στηριγμένο στην αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την ελπίδα.
Ευχαριστούμε όσους και όσες μας στήριξαν με την ψήφο τους, αλλά και όσους έκαναν διαφορετική επιλογή. Την ερχόμενη Κυριακή σας καλούμε όλους και όλες να κάνουμε μαζί το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα. Την ερχόμενη Κυριακή κάθε δημότης ξεχωριστά, οφείλει να σκεφτεί το παρελθόν, να δει το παρόν και να αποφασίσει για το μέλλον. Την Κυριακή ψηφίζουμε – στηρίζουμε Άλλο Δρόμο και δήμαρχο της πόλης τον Χρήστο Βρεττάκο.


Ανακοίνωση Παν. Διαλινάκη
Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας στήριξαν στον πρώτο γύρο, όπου ο συνδυασμός της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΩΝ έλαβε την δεύτερη θέση και στις 2 Ιουνίου θα επιλέξουμε τον ΔΗΜΑΡΧΟ της πόλης μας.
Οι εκλογέ
ς της πρώτης Κυριακής για την τοπική αυτοδιοίκηση τελείωσαν και το μήνυμα που έστειλαν όλοι οι Έλληνες μαζί με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είναι ΦΥΓΕΤΕ !!
Ο πρωθυπουργός που δήλωνε πως θα εξαντλήσει την τετραετία, μετά τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ , αποδρά από την κυβέρνηση και προκήρυξε πρόωρες εκλογές.
Το μήνυμα που έστειλαν οι Έλληνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους εκλεκτούς της σε όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας είναι ξεκάθαρο. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ.
Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει ΠΑΝΤΟΥ.
Στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Χρήστος Βρεττάκος που επί μήνες ΑΠΑΞΙΩΝΕ τους πάντες και δεν σεβάστηκε κανένα συνυποψήφιό του, δήλωνε πως δεν συνεργάζεται με κανέναν και πως δεν έχει ανάγκη κανέναν, γιατί θα εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.
Οι συνδημότες μας όμως είχαν άλλη άποψη και θα βρεθεί στον ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ αντιμέτωπος με τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΙΑΛΙΝΑΚΗ, που θα αναμετρηθούν για τη θέση του επόμενου ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Είναι ο Δήμαρχος που επί πέντε χρόνια εξυπηρετούσε τα κομματικά συμφέροντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη.
- ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκε όταν έπρεπε για την άδεια που έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΟΥΡΟΥ στα καζάνια της OIL ONE και μας είπε πως το έμαθε καθυστερημένα !!!!! ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ;;;


- ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκε για την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μεταβίβασης 49 ακινήτων του Δήμου στο Υπερταμείο. ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ;;;


- ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκε για την εγκατάσταση του HOT SPOT στο Σχιστό. ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ;;;


- ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκε για την απομάκρυνση του Αστυνομικού Τμήματος από το Κερατσίνι. ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ;;;


- ΔΕΝ διαμαρτυρήθηκε για το κλείσιμο του ΙΚΑ ΑΜΦΙΑΛΗΣ. ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ;;;


- ΔΕΝ έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση για το «ξεπούλημα» του ονόματος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ. ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ;;;


- ΔΕΝ έφερε ΚΑΝΕΝΑ ευρωπαϊκό πρόγραμμα για έργα πνοής στην πόλη. ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ;;;


- Βρήκε 17 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία και τα κατασπατάλησε αλόγιστα. ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ;;;


- Προεκλογικά πήρε τη μισθοδοσία ενός μηνός των υπαλλήλων του Δήμου για έργα βιτρίνας!!! ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ;;;
ΤΩΡΑ έχεις τη δύναμη να αλλάξεις την μιζέρια, την αδράνεια, την αδιαφορία.
ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ.
 
ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΛΙΝΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Λαϊκής Συσπείρωσης" Κερατσίνι, 27/5/2019

Ευχαριστούμε όλους όσους έδωσαν την μάχη των εκλογών δίπλα μας, όλους όσους στήριξαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που μας έδωσαν την πρώτη τους ψήφο. Δώσαμε μια πολιτική μάχη που αφήνει παρακαταθήκη τους εκατοντάδες νεολαίους, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή.
Συζητήσαμε με όλους εσάς για τις εξελίξεις σήμερα, την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και το πώς οι κατευθύνσεις αυτές εξειδικεύονται στα ζητήματα της τοπικής διοίκησης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές που έχουμε πλέον μπροστά μας, θα συνεχίσει να χτυπά με την πολιτική της όλες τις πλευρές της ζωής μας. Ο δρόμος που λέει κέρδη για τους λίγους, φτώχεια για τους πολλούς θα συνεχίσει την πορεία του όσο ο λαός μας δεν βάζει φρένο και εμπόδια για να τον ανατρέψει.
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ακόμα πιο πεισμωμένους.
Η υποχώρηση της ναζιστικής εγκληματικής Χ.Α. σε ψήφους και ποσοστά καταρχήν είναι ένα θετικό βήμα που πρέπει να συνεχιστεί και στις επόμενες εκλογές, στη συνολικότερη διαδικασία αναμόρφωσης του εθνικιστικού ακροδεξιού χώρου. Έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για τον απεγκλωβισμό συνειδήσεων από την κυρίαρχη λογική της δικομματικής εναλλαγής χωρίς να έχει ο λαός μας να περιμένει τίποτα από αυτήν.


Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα, αποτυπώνει το κύριο διακύβευμα που από την αρχή είχαμε θέσει. Η Λαϊκή Συσπείρωση, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στηρίχτηκε από χιλιάδες Κερατσινιώτες και Δραπετσωνίτες, γιατί ακριβώς δεν θέλουμε δημοτική αρχή χειροκροτητή, κλακαδόρο, εξωραϊστή των κυβερνήσεων. 

Θέλουμε δήμαρχο και δημοτική αρχή αγωνιστική που να παλεύει ενάντια στις πολιτικές που χτυπούν τα λαϊκά συμφέροντα, ενάντια στην ΕΕ και τους ανταγωνισμούς του κεφαλαίου που εκφράζονται στην περιοχής μας. 
Αυτό κάναμε, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε από σήμερα κιολας με την δύναμη που μας έδωσε ο λαός της περιοχής. Έτσι θα επιστρέψουμε την εμπιστοσύνη όσων ψήφισαν Λαϊκή Συσπείρωση, αλλά και αυτών που δεν το έκαναν.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην δύναμη του λαού, που είναι ο μόνος που έχει την δυνατότητα να βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Αντίθετα δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι ως ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και οι δύο διεκδικητές της ερχόμενης Κυριακής, γι αυτό και εκφράζουμε την αντίθεσή μας με άκυρο ή λευκό στην κάλπη.

Έχουμε μπροστά μας μεγάλες μάχες να δώσουμε.
Η επόμενη μέρα βρίσκει εδώ όλα εκείνα που και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου συζητήσαμε με όλους εσάς. Κλείσιμο και μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου, απαλλοτρίωση των 640 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου των Λιπασμάτων, μείωση δημοτικών τελών, αξιοποίηση ελεύθερων χώρων, αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, διεκδίκηση έργων που έχει ανάγκη η πόλη μας αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, παιδικούς σταθμούς πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά κ.ο.κ.
Είναι ευθύνη και χρέος μας, να συνεχίσουμε την οργάνωση της πάλης του λαού απέναντι σε όποιον σήμερα με τις πολιτικές που εφαρμόζει δεν έχει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Βάζουμε μπροστά, στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης τις σύγχρονες, εργατικές λαϊκές ανάγκες. Ετοιμάζουμε την αντεπίθεση σαρώνοντας όποιον σταθεί εμπόδιο, γιατί δεν μας αξίζει η μισή ζωή που μας ετοιμάζουν ΕΕ, κυβερνήσεις και τοπική διοίκηση.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά, δυναμικά.
Αντλούμε δύναμη και ορμή από το δίκιο μας, από την ζωή που μας αξίζει και θέλουμε να ζήσουμε.
Το επόμενο μήνυμα που θα στείλουμε να είναι ένα ισχυρό ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές που έχουμε μπροστά μας. Αυτό που τρέμουν είναι ένα δυνατό ΚΚΕ γιατί ξέρουν ότι είναι το μόνο Κόμμα που εναντιώνεται στα σχέδια τους, που οργανώνει την πάλη του γίγαντα λαού για να τους ανατρέψει.
Καλή δύναμη σε όλους, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.