Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Οι απαντήσεις των έξι υποψήφιων στις 15 ερωτήσεις από "Σταγόνα +Δραπετσίνι" (3η & 4η)

Η πρώτη κοινή παρέμβαση στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου’19 των Δραπετσίνι + Σταγόνα ήταν οι συνεντεύξεις που πήραμε τον χειμώνα από τους υποψήφιους δημάρχους με 5 γενικές ερωτήσεις.
 Η δεύτερη, η ανοιξιάτικη, είναι οι 15 ερωτήσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα που αποστείλαμε στα μέσα Απριλίου σε όλους τους υποψήφιους δημάρχους.
Από τους 9 υποψήφιους μας απάντησαν οι εξής έξι (αλφαβητικά) : Δαβγιώτη Ρούκουνα Ελένη, Δατσέρη Βάνα, Καλαμαράς Γιώργος, Καλούσης Ακρίτας, Καμάς Παντελής και Τσιρίδης Γιώργος. Τους ευχαριστούμε. 
Δεν μας απάντησαν οι Βρεττάκος Χρήστος, Διαλινάκης Παναγιώτης, και Καμπούρης Φίλιππος. 
Ξεκινώντας από σήμερα Τετάρτη θα αναρτούμε κάθε μέρα τις απαντήσεις των υποψηφίων (αλφαβητικά και εναλλάξ κυκλικά) σε δύο κάθε φορά από τις ερωτήσεις μας. Τέλος να ενημερώσουμε ότι για το καλό όλων μας είχαμε ζητήσει από τους υποψήφιους να μην ξεπερνούν οι απαντήσεις τους τις 200 λέξεις. Είναι φανερό ότι άλλοι το προσπάθησαν κι άλλοι όχι.
Οι σκέψεις μας για το γεγονός που 6 από τους 9 υποψηφίους επέλεξαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας εδώ 


(3η & 4η ερώτηση- απάντηση)
3η) Ως γνωστόν, τα δύο τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή διοργάνωσε το «Φεστιβάλ στη θάλασσα» στον χώρο της ανάπλασης. Συμφωνείτε να συνεχιστούν οι δωρεάν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην περιοχή αυτή; 

 
Δατσέρη Βάνα
Οπωσδήποτε είναι μια πρωτοβουλία που βρίσκεται στην σωστή κατεύθυνση. Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ευρύτερα είναι να ανταποδίδει στους πολίτες τα χρήματα που εισπράττονται από τα δημοτικά τέλη και τους φόρους αντίστοιχα, σε υποδομές και υπηρεσίες. Ωστόσο για να μπορέσει αυτό το εγχείρημα να γίνει ΘΕΣΜΟΣ και να μην αποτελέσει ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, θα πρέπει να βρεθούν πόροι. Το Ταμείο του Δήμου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ εσαεί να υπηρετεί ένα ΔΩΡΕΑΝ «Φεστιβάλ στη θάλασσα»
Η δική μας πρόταση για τον Πολιτισμό θεωρούμε ότι είναι πιο συμβατή με τα δεδομένα της εποχής. Θα θεσμοθετήσουμε σε Λιπάσματα-Πρέσσοφ-Σελεπίτσαρι θεματικά καλοκαιρινά φεστιβάλ, στα πρότυπα του εξωτερικού. Στη Νότια Σουηδία γίνεται το πιο φημισμένο rock festival στην Ευρώπη (Sweden Rock Festival), το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος με ιδιωτική εταιρεία. 
Στόχος μας δεν είναι ο Δήμος ή η εταιρεία να κερδοσκοπήσει σε βάρος των επισκεπτών στα φεστιβάλ. Στόχος μας είναι να εξοικονομήσουμε πόρους, ώστε τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου να προσφέρουμε πολιτισμό υψηλού επιπέδου στους συνδημότες, χωρίς να επιβαρύνεται το Ταμείο του Δήμου.
Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι η άναρχη παραγωγή ενός προτύπου, το οποίο πολύ απλά στηρίζεται στο απόθεμα των 17 εκατ. που βρήκε στο Ταμείο του Δήμου, από τις προηγούμενες Διοικήσεις η απερχόμενη Δημοτική αρχή. Κάτι ανάλογο είτε κανείς συμφωνεί είτε το κατακεραυνώνει είναι κοντόφθαλμο, μη παραγωγικό και το χειρότερο δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί έτσι σε βάθος. Την στιγμή που θέτετε αυτό το ερώτημα, το Ταμειακό απόθεμα του Δήμου, έχει πέσει στα 5 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα αποκτά ιδιαίτερη σπουδαιότητα ακόμα και για το Καλοκαίρι του 2020. 
Θα υπάρχουν χρήματα για το «Φεστιβάλ στη θάλασσα»την επόμενη χρονιά; Εάν σκεφτούμε ότι τα δύο προηγούμενα φεστιβάλ οργανώθηκαν ταυτόχρονα με την μείωση κατά 12 εκατ. ευρώ των αποθεματικών του Δήμου, αντιλαμβάνεστε ότι τα ΔΩΡΕΑΝ φεστιβάλ στοιχίζουν πανάκριβα στους δημότες. Θα ήταν απευκταίο σε κάθε περίπτωση ο Δήμος να μην μπορεί να αξιοποιήσει τον χώρο αυτό παραμένοντας εγκλωβισμένος στην λογική ότι ξοδεύω πολλά από τα έτοιμα για να δίνω δωρεάν «άρτο και θεάματα». Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ αξίζει και μπορεί να είναι πιο παραγωγική, πιο πρακτική και πιο νοικοκυρεμένη οικονομικά ΚΑΙ στο θέμα αυτό.

Καλαμαράς Γιώργος

Συνολικά έχουμε ανάγκη από πολιτισμό, όπως αυτός μπορεί να εκφραστεί σήμερα γιατί πολιτισμός δεν είναι μόνο οι συναυλίες. Έτσι αρχικά πρέπει να αναβαθμιστούν τα καλλιτεχνικά τμήματα, να στελεχωθούν, να καταργηθούν τα δίδακτρα ώστε όποιος θέλει να μπορεί να τα παρακολουθεί δωρεάν. Πολιτισμός δεν είναι μόνο η μουσική. Αλλά το θέατρο, η ζωγραφική, ο χορός κ.α. 

Όσο αναφορά τις συναυλίες το ζήτημα δεν είναι τα χρήματα. Αλλά πρώτον το περιεχόμενο και δεύτερον, ότι η δημοτική αρχή τις χρησιμοποιεί ουσιαστικά εξωραΐζοντας την πολιτική που έχει εγκαταστήσει για πολλά χρόνια ακόμα τα καζάνια του θανάτου δίπλα ακριβώς στο χώρο που διεξάγονται οι συναυλίες και μερικά μέτρα από τα σχολεία και τα σπίτια της περιοχής.
Ο πολιτισμός πρέπει να αφυπνίζει και όχι να κοιμίζει τον λαό, με κάθε τρόπο 


Καλούσης Ακρίτας
Το ελάχιστο που θα μπορούσε και θα έπρεπε να κάνει κάθε δημοτική αρχή για τον λαό της πόλης μας, που τόσο έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, την ανεργία αλλά και τη ρύπανση που προκαλεί η βιομηχανική δραστηριότητα στην περιοχή, είναι να παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά και ψυχαγωγικά δρώμενα. Παρ’ όλα αυτά, τα χρήματα που δαπανήθηκαν από τη δημοτική αρχή για τη διοργάνωση των δύο, μέχρι στιγμής, φεστιβάλ ως επί το πλείστον αναλώθηκαν στην αμοιβή καλλιτεχνών και όχι σε κάτι που “θα μείνει” στην πόλη.
Κατά την γνώμη μας λοιπόν, τα φεστιβάλ θα πρέπει να συνεχιστούν, καθώς αποτελούν ανάσα ψυχαγωγίας για τον λαό της πόλης, με τη δημοτική αρχή να καλύπτει οικονομικά την υλικοτεχνική υποδομή και τα πολιτιστικά γεγονότα να παρέχονται σε εθελοντική βάση ή με μια ελάχιστη οικονομική ενίσχυση. Το δε πλεονάζον ποσό να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ή ανάπλαση και άλλων ελεύθερων χώρων και για την ενίσχυση της μόνιμης πολιτιστικής δραστηριότητας στη περιοχή.
 Να υπάρξει προσανατολισμός στην τοπική πολιτιστική δημιουργία ενισχύοντας και οικονομικά συλλογικότητες, ομάδες νεολαίας, ερασιτεχνικά μουσικά και θεατρικά γκρουπ που θα παρουσιάζονται στην κοινωνία της πόλης και με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουν στην πολιτισμική αναβάθμιση της περιοχής. 


Καμάς Παντελής Στην Δημόσια Ζωή δεν πρέπει να διστάζεις να πεις αυτό που πιστεύεις. Όσο αντιδημοφιλες και αν ακούγεται, θα το δηλώσω:
1. προτιμώ εκδηλώσεις μέσα στην πόλη, παρά στην άκρη της.
2. Θέλω εκδηλώσεις δωρεάν που να προβάλλουν την δική μας, πλούσια πολιτιστική δημιουργία πάρα πολυδάπανα μουσικά σχήματα.
3. Θέλω και εκδηλώσεις στη θάλασσα, με γνωστά μουσικά σχήματα αλλά με ένα εισιτήριο που θα καθιστά βιώσιμη την κάθε εκδήλωση. 
4. Θέλω τη διοργάνωση ενός φεστιβάλ της πόλης, που θα αναδεικνύει την υπεροχή μιας πόλης που κάθε μέρα θα γίνεται καλύτερη και θα προσελκύει επισκέπτες μέσα στον οικιστικό ιστό, θα τονώνει την τοπική κοινωνία. 
5. Θέλω σε συνεργασία με τα πολιτιστικά σωματεία της πόλης να ζωντανέψουμε την γειτονιά, να αναβιώσουμε έθιμα. 
Μπορούμε με πολύ λιγότερα χρήματα από 248000 ευρώ, σχεδόν με τα μισά να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Μπορούμε να αναζητήσουμε χρήματα εξάλλου και από χορηγίες, για να καλύψουμε εξ ολοκλήρου το κόστος, Με τα υπόλοιπα χρήματα θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε προγράμματα προληπτικής ιατρικής για τα παιδιά μας. 
Θα μπορούσαμε να σώσουμε στην κυριολεξία ζωές. Θα μπορούσαμε να φωταγωγήσουμε τις περιοχές, που είναι σήμερα στο σκοτάδι και να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα, που βρίσκεται σε έξαρση. Λυπάμαι που μέρος της αντιπολίτευσης ψήφισε τις δαπάνες της πολυδάπανης φιέστας που λέγεται: γιορτή της θάλασσας. Λυπάμαι που οι ίδιοι που ψήφισαν τη δαπάνη είναι οι πρώτοι που κατήγγειλαν ότι ο Δήμος οδεύει προς στάση πληρωμών. 
Λυπάμαι που πλειοδότησαν στον λαϊκισμό της σημερινής δημοτικής αρχής. Δεν με εκπλήσσει, αυτή η παλαιοκομματική αντίληψη. Μην πας απέναντι σε ό,τι αρέσει και ας έχουν κοστίσει μερικές βραδιές τα τελευταία χρόνια κάποια εκατομμύρια Ευρώ, ας απειλείται ο Δήμος με στάση πληρωμών. Είναι η ίδια εξάλλου αντίληψη που συγκροτεί ψηφοδέλτια επωνύμων, χωρίς καμία συνοχή. Θέλω να είμαι χρήσιμος στην πόλη και ας γίνομαι δυσάρεστος. Θέλω να φέρω στην πόλη μία νέα αντίληψη που θα την υπηρετήσουν νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες. 


Τσιρίδης Γιώργος

Συμφωνώ. 


Δαβγιώτη Ρούκουνα Ελένη
Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στον χώρο των Λιπασμάτων, μας βρίσκει σύμφωνους. Θα πρέπει όμως να διευκρινιστεί τι σημαίνει ο όρος
ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις. Δωρεάν για ποιους;
Για τους θεατές μπορεί να είναι δωρεάν, για τα ταμεία του Δήμου όμως πρόκειται για πολύ δαπανηρές εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικά τα 2 τελευταία έτη έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια ευρώ (600 χιλιάδες περίπου για τους καλλιτέχνες – που τραγουδούν «ΔΩΡΕΑΝ» στους επισκέπτες και τα υπόλοιπα για κάλυψη από εποχικό προσωπικό και εξοπλισμό)!!
Ως «ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ» οι συγκεκριμένες δαπάνες θα ελαττωθούν στο ελάχιστο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με 2 τρόπους:
Α. Να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερα ερασιτεχνικά συγκροτήματα, θιάσους, χορευτές, χορωδίες κα να αναδείξουν το ταλέντο τους. Κάθε καλοκαίρι επισκέπτονται τον χώρο της ανάπλασης χιλιάδες κόσμος απ ‘ όλο το Λεκανοπέδιο. Ας προσπαθήσουμε να προωθήσουμε το έργο αυτών των παιδιών. Πολλά από αυτά τα ερασιτεχνικά «γκρουπάκια» κάνουν εξαιρετική δουλειά. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να αναδειχτούν , χωρίς κόστος για το Δήμο μας.
Β. Φυσικά θα συμμετέχουν και κάποιοι επώνυμοι στις εκδηλώσεις αυτές. Στην περίπτωση αυτή εμείς προτείνουμε όσοι ΔΕΝ είναι δημότες να πληρώνουν εισιτήριο. Αυτοί που είναι Δημότες (κάτι που θα αποδεικνύεται από την Κάρτα Δημότη – βλ προεκλογικό πρόγραμμα Συνδυασμού μας) ΔΕ θα πληρώνουν εισιτήριο.









 

4η) Κοινός στόχος όλων των δημοτικών κινήσεων είναι να απομακρυνθεί η Oil One από εκεί που βρίσκεται. Είναι για σας μια αποδεκτή λύση ανάγκης μέχρι τότε να απαιτήσουμε ως δήμος να χρησιμοποιήσει, αν υπάρχει, μια τεχνολογία που χάριν αυτής αποδεδειγμένα δε θα ρυπαίνει την ατμόσφαιρα;

Δατσέρη Βάνα
ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ όλων των δημοτικών παρατάξεων θα έπρεπε να είναι να ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, οριστικά και αμετάκλητα την Oil One από την παραλία μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτός ο αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος, λόγω πολιτικών-επιχειρηματικών και άλλων συσχετισμών. Θα πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να απαιτήσουμε από τον ίδιο μας τον εαυτό πρωτίστως ένα καλύτερο μέλλον. Τα ημίμετρα της λειτουργίας με κάποια τεχνολογία που ρυπαίνει λιγότερο, μας θυμίζουν την πικρή ιστορία της ΔΕΗ. 
Και το εργοστάσιο της ΔΕΗ χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο αντί για μαζούτ, ρύπαινε λιγότερο όταν επαναλειτούργησε. Ωστόσο ακόμα και σήμερα που έχει λήξει προ πολλού το Πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Δήμο, η ΔΕΗ εξακολουθεί να δεσμεύει πεισματικά ένα απείρου κάλλους οικόπεδο, το οποίο ανήκει στον Δήμο αλλά δεν έχει καταφέρει ακόμα να του αποδοθεί. Ο θυμόσοφος λαός μας λέει το εξής απλό αλλά πολύ σοφό.
 Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Η Oil One έχει κατσικωθεί και δεσμεύει την παραλία μας. Ή φεύγει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (οι νόμοι καταργούνται με άλλους νόμους) ή ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ εδώ. Μέση λύση δυστυχώς δεν υπάρχει… Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, όσους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς κι αν κάνουν η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση. 


Καλαμαράς Γιώργος
Δεν είναι κοινός στόχος όλων των κινήσεων. Καταρχάς η δημοτική αρχή μαζί με την κυβέρνηση που στηρίζει και στηρίζεται μας την φόρτωσαν. Δεύτερον καμία άλλη παράταξη, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, δεν είναι ενάντια στην ανάπτυξη όπως την εννοούν, που σημαίνει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την ύπαρξη της Oil One στην περιοχή, παρά τα παχιά λόγια που μπορεί να λένε.
Το κράτος και οι μηχανισμοί τους έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Αν θέλανε να μην ρυπαίνει η οποιαδήποτε επιχείρηση, από την αρχή της λειτουργίας της θα γινόταν απαιτητό μέσα και από νομοθετικό πλαίσιο. Δεν είναι ότι δεν μπορούν αλλά ότι δεν θέλουν. Δεν τους νοιάζει η ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη τους. Γιατί υποθετικά ας μιλήσουμε ότι εφαρμόζονται όλες οι εκείνες οι παράμετροι ώστε να «ρυπαίνουν με μέτρο», γιατί αυτό γίνεται στην πράξη, το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος μεγάλης έκτασης ποιος το αποκλείει. Με φυσικά αμέτρητες συνέπειες για τις ζωές μας. Έτσι λοιπόν είναι απλά τα πράγματα. Τώρα μετεγκατάσταση της Oil One. 


Καλούσης Ακρίτας
Αρχικά, δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί κοινό στόχο όλων των συνδυασμών η απομάκρυνση της OIL ONE, συμφερόντων Μελισσανίδη, από τα Λιπάσματα και γενικότερα από την περιοχή. Διακηρυκτικά σίγουρα υπέρ της απομάκρυνσης είμαστε εμείς και η «Λαϊκή Συσπείρωση».
 Όλοι τους κινούνται σε πλαίσια συναλλαγής με τα συμφέροντα Μελισσανίδη και μόνο λόγω πίεσης από το κίνημα που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα αναγκάστηκαν να υιοθετήσουν εν τύποις μια τέτοια θέση. Τώρα τελευταία έχουν βαλθεί διάφοροι να μας πείσουν πόσο σημαντική λειτουργία είναι αυτή που επιτελεί η OIL ONE και πόσο βοηθάει το περιβάλλον, αλλά τι κρίμα, έχει γίνει φανερό σε όλους πλέον περί τίνος πρόκειται.
Βρίσκεται στην περιοχή μας και ήδη, αλλά και για άλλα 20 χρόνια -χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- θα μυρίζουμε τις επικίνδυνες οσμές, θα μολύνεται περαιτέρω το περιβάλλον και θα μετράμε να δούμε πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η μόλυνση. Αλλά, αν περάσουν τα 20 χρόνια, ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Για μας υπάρχει μόνο μια λύση. Ούτε ενδιάμεση, ούτε προσωρινή, ούτε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. 
Ρήξη με τα επιχειρηματικά συμφέροντα όλων αυτών που λυμαίνονται την περιοχή, χώρος που πρέπει να αποδοθεί στον λαό της πόλης μέσω απαλλοτρίωσης χωρίς αποζημίωση. Και ρήξη σημαίνει να φύγουν ΤΩΡΑ μέσα από λαϊκή κινητοποίηση. 
Ρήξη σημαίνει αποκλεισμός των καζανιών της OIL ONE και σταμάτημα κάθε εργασίας σε αυτήν ΤΩΡΑ. Ρήξη σημαίνει σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και όποιας επόμενης, που δίνει τα «προνόμια» αυτά στις επιχειρήσεις και στο κεφάλαιο. Και όσον αφορά την επεξεργασία αποβλήτων, εμείς λέμε αυτή να γίνεται μακριά από τον οικιστικό ιστό κάθε πόλης και όχι μόνο «μακριά από την πόλη μας και ας είναι όπου να ΄ναι» και φυσικά κάτω από δημόσιο έλεγχο και προς όφελος των εργαζομένων. 


Καμάς Παντελής  
Θα το πω με σαφήνεια. Θα κάνω κάθε τι για να αποτρέψω τα δυσμενή αποτελέσματα ενεργειών και της προηγούμενης κυβέρνησης και της σημερινής, της σιωπής και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, και της σημερινής, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος για την πόλη και τους πολίτες. Ο Λαός μας δικαιούται μίας καλύτερης προοπτικής, μίας καλύτερης ποιότητας ζωής, και θα παλέψω για να διασφαλίσω και τα δύο. Και θα τα καταφέρω. 


Τσιρίδης Γιώργος
Λύσεις υπάρχουν, μα όχι μαγικές ούτε άμεσες, αλλά συστηματικές μετά από προσπάθεια με γνώση και θέληση. Η σημερινή δημοτική αρχή ούτε θέλει ούτε μπορεί. Προσποιείται ότι θέλει για να δείξει ένα "αριστερό" πρόσωπο αλλά η ουσία είναι ότι έχει αποδεχτεί την άδεια λειτουργίας το 2015, και την εν συνεχεία την χρονική επέκταση από 12 σε 20 χρόνια και την επέκταση λειτουργίας με την άδεια εμπορίας για μια δεξαμενή πετρελαίου.
Με δεδομένα όσα έχουν συμφωνηθεί ή έχουν ήδη γίνει αποδεκτά από την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή για τον Όιλ Ουάν, κάθε προσπάθεια για μείωση της ρύπανσης μόλυνσης ή των κινδύνων μεγάλου ατυχήματος είναι όχι μόνο αποδεκτή αλλά και αναγκαία. Το θέμα είναι κατά πόσον αυτή η προσπάθεια θα χρησιμοποιηθεί για να σταματήσουν οι αντιδράσεις του κόσμου ή αν θα παραμείνει το ενδιαφέρον για την απομάκρυνση.
Μέχρι στιγμής έχει επικρατήσει ένας εφησυχασμός και μια παραπλάνηση. Γήπεδα τένις και συναυλίες δίπλα στα καζάνια, δήθεν διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες υποτονικές και λόγια του αέρα αντί για πράξεις μεστές περιεχομένου. Η απεμπόληση της πολεοδόμησης εν όψει των νέων "αρχιτεκτονικών" ιδεών ήταν το μεγαλύτερο δώρο στους βιομηχάνους. Αντί για την αστική ανάπλαση έχουμε στην πράξη λειτουργούσα βιομηχανία και μεταποίηση και στα όνειρα ενιαίο άλσος. 


Δαβγιώτη Ρούκουνα Ελένη
Εννοείται ότι οποιαδήποτε βιομηχανική μονάδα παραγωγής επιβάλλεται να χρησιμοποιεί τεχνολογίες αντιρρύπανσης ρύπων. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα προβούμε σε ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ και ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ελέγχους εκπομπής ρύπων. 
Για την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας θα επιμείνουμε να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα από την ευρωπαϊκή νομοθεσία μέτρα. Αυτό πιστεύουμε ότι είναι και το αυτονόητο για κάθε δημοτική αρχή.


Αύριο Παρασκευή θα αναρτήσουμε τις απαντήσεις των 6 υποψηφίων στις 5η και 6η ερώτησή μας.

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις 1 & 2 εδώ