Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Υπόγειοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων. Οι πρώτοι;

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας ενημερώνει για τους πρώτους κάδους συλλογής απορριμμάτων. Οπωσδήποτε είναι μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση για σωστή αποκομιδή σκουπιδιών, αλλά δεν ανακαλύφθηκε η πυρίτιδα!
Προεκλογική περίοδο έχουμε και λέγεται και κάτι παραπάνω, αλλά σε 6 σημεία στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα έχει τοποθετηθεί σύστημα βυθιζόμενων κάδων από τον τελευταίο χρόνο θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Διαφορετικό από αυτό που τοποθετήθηκε στην οδό Π. Φύσσα, αλλά σύστημα υπόγειων κάδων. Η ιδέα για τη χρήση βυθιζόμενων κάδων έχει εφαρμοστεί σε πόλεις της Ευρώπης, αλλά τελευταία και στην Ελλάδα! Τελευταία στον Πειραιά σε κεντρικά σημεία τοποθετούνται συστήματα βυθιζόμενων κάδων! 
Παλιότερο δημοσίευμα για το θέμα  εδώ

 
Η ανακοίνωση: Οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι συλλογής απορριμμάτων τοποθετήθηκαν στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και συγκεκριμένα στην οδό «Π. Φύσσα».

Πρόκειται για ένα έργο με 9 συστήματα διαβαθμισμένης συμπίεσης που αντικαθιστούν 47 κάδους απορριμμάτων που υπήρχαν στην οδό «Π. Φύσσα». Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από δημοτικούς πόρους και αναμένεται να αναβαθμίσει έναν σημαντικό εμπορικό δρόμο της πόλης. «Πέρα από την αισθητική αναβάθμιση που προσφέρουν οι υπόγειοι κάδοι, προσφέρουν επίσης, βέλτιστη λειτουργικότητα, συλλέγουν τα σκουπίδια κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και μας απαλλάσσουν από τη δυσάρεστη μυρωδιά σε κάθε γωνία του δρόμου, ενώ ταυτόχρονα εξαλείφουν τις πηγές μόλυνσης μέσα στην πόλη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η σωστή αποκομιδή σκουπιδιών αποτελεί κομβικό σημείο σήμερα, για κάθε πόλη που σέβεται τους πολίτες της», γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η δημοτική αρχή το επόμενο διάστημα θα τοποθετήσει υπόγειους κάδους απορριμμάτων και σε άλλα επίκαιρα σημεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.

Παλαιότερο σύστημα στη Δραπετσώνα