Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για Φυλή και Σχιστό!



Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων της Αττικής σε Φυλή και Σχιστό, από τον ΕΔΣΝΑ.
Οι Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων των Κεντρικών Πάρκων Κυκλικής Οικονομίας Αττικής (σ.σ. Κεντρικού Τομέα) και Π.Ε. Πειραιά αντίστοιχα, όπως είναι γνωστό, θα κατασκευαστούν με το μοντέλο ΣΔΙΤ.

Όσον αφορά τη μονάδα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, η δυναμικότητα των μονάδων και το εν γενεί αντικείμενο της σύμβασης μπορεί να αναπροσαρμοστεί -κατά τη Β' Φάση του διαγωνισμού- σε ποσοστό συν/πλην 40%.
Αρχικά η απόφαση του ΕΣΔΝΑ ανέφερε ως δυναμικότητα της μονάδας 320.000 τόνους, διορθώθηκε σε 250.000 τόνους απορριμμάτων (180.000 σύμμεικτα και 70.000 βιοαπόβλητα). 
Στη διακήρυξη αναφέρεται για 40% αναπροσαρμογή στην τελική φάση του διαγωνισμού. 

Πάντως το 40% των 180.000 σύμμεικτων απορριμμάτων συμπληρώνει το αρχικό των 320.000 που είχε δημοσιευτεί αρχικά στη διαύγεια! Για να δούμε...

Σήμερα καλό είναι να μην δημοσιευτούν, αυτές, οι γνωστές πύρινες ανακοινώσεις! Ας είναι μέρα περισυλλογής! Η αλήθεια είναι ότι τα θέματα προχωρούν, για εμάς χωρίς εμάς, και στο τέλος η περιοχή θα φορτωθεί ένα ακόμα εργοστάσιο και ...βλέπουμε! Βέβαια, ένα εργοστάσιο σε πάρκο κυκλικής οικονομίας, μην το ξεχνάμε αυτό! 

Το τραγικό είναι ότι τόσο καιρό "φωνάζαμε" για το εργοστάσιο, "ξεχάστε το Σχιστό" λέγαμε, και άλλα μαγικά!  Από εδώ και πέρα η κουβέντα θα γίνεται για τους τόνους σκουπιδιών που έρχονται εδώ, για τους δήμους που θα φέρνουν τα σκουπίδια, για το υπόλειμμα, εάν θα γίνεται θερμική επεξεργασία ή εάν θα θάβεται εδώ ή θα μεταφέρεται και άλλα παρόμοια ...για να σωθεί ό,τι σώζεται!
Και μια ερώτηση: Στο νέο ΠΕΣΔΑ, αναφέρεται και ένα 4 εργοστάσιο για την Αττική στον νότιο τομέα! Γενικά στον νότιο τομέα! Γιατί με την ευκολία που ορίστηκε η Φυλή και το Σχιστό δεν χωροθετήθηκε και το εργοστάσιο στον νότιο τομέα;

η διακήρυξη εδώ