Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Τα ποδήλατα του Δήμου που βρίσκονται;

Στα "Λιπάσματα" υπάρχει ποδηλατόδρομος, 
μήπως είναι ευκαιρία να αξιοποιηθούν;

Στο διαδίκτυο υπάρχει μια καλοφτιαγμένη ιστοσελίδα (εδώ) με τον τίτλο "Δημοτικά Ποδήλατα Κερατσινίου-Δραπετσώνας".

Είναι μια ξεχασμένη ιστοσελίδα. Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε όταν το δημοτικό συμβούλιο, πριν 8 χρόνια, αποφάσισε να φέρει πρόγραμμα χρήσης ποδηλάτου από τους δημότες και ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα αυτόματης μίσθωσης. Το έργο είχε χρηματοδοτηθεί από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΠΔΔ του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, τότε, χωρίς να απαντήσουν στο βασικό ερώτημα, πως θα χρησιμοποιηθούν ποδήλατα σε μια πόλη χωρίς ποδηλατοδρόμους και πως θα προστατευτούν τα ποδήλατα στους δρόμους πήρε τις αποφάσεις, αγοράστηκαν τα ποδήλατα, έγιναν οι αυτοματοποιημένοι σταθμοί ενοικίασης των ποδηλάτων και το «αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων" παραδόθηκε προς χρήση. Το σχέδιο δε δούλεψε, οι σταθμοί ενοικίασης καταστράφηκαν και τα ποδήλατα κλείστηκαν σε κάποια αποθήκη και περιμένουν…

Σήμερα στη Δραπετσώνα, υπάρχει ένας ποδηλατόδρομος σε κλειστό ελεγχόμενο χώρο στον πολυχώρο λιπασμάτων. Μια καλή ιδέα είναι τα ποδήλατα, τα οποία είναι περιουσία του δήμου, αντί να σκουριάζουν στις αποθήκες να μεταφερθούν στα «Λιπάσματα» και να τα χρησιμοποιούν οι δημότες.

Το κέρδος θα είναι πολλαπλό:
α. δήμος θα προσφέρει στους κατοίκους τη δυνατότητα της ποδηλατικής μετακίνησης εντός του πολυχώρου, χωρίς να χρειάζεται να προβούν στην αγορά ποδηλάτου.
β. θα αξιοποιηθούν τα ποδήλατα που έχει ο δήμος στην αποθήκη του και σκουριάζουν.
γ. θα πιάσουν τόπο τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την αγορά των ποδηλάτων
δ. θα καταγραφεί ως δήμος που υποστηρίζει το ποδήλατο, ως κατάλληλο μέσο για μετακίνηση, ψυχαγωγία και άθληση.

Ας το δοκιμάσει η δημοτική αρχή! Είναι μια λύση!