Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Έργα, έργα κι άλλα έργα!


H δημοτική παράταξη "Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών" Κερατσινίου - Δραπετσώνας, με "χαρούμενη" ανάρτηση στο διαδίκτυο, μας πληροφορεί για τα σημαντικά έργα που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.
Πρόκειται για έργα πολλών εκατομμύριων που θα δώσουν λύσεις σε προβλήματα της περιοχής.

Καλά είναι τα έργα, όμως το Κερατσίνι ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα σκουπίδια δήμων της Αττικής για τα επόμενα 29 έτη, το γνωρίζει η δημοτική κίνηση; Ο ΕΣΔΝΑ (περιφέρεια Αττικής) έχει εξαγγείλει για να κατασκευαστεί ένα τεράστιο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στην πιο επιβαρυμένη περιοχή της Αττικής.
Ένα εργοστάσιο που θα σημαδέψει την περιοχή και θα επεξεργάζεται 250+ χιλιάδες τόνους απορριμμάτων τον χρόνο, επιβαρύνοντας με νέες οχλήσεις, στη ήδη υπάρχουσες. Εκτός των άλλων, φορτηγά βαρέως τύπου καθημερινά θα πηγαινοέρχονται από τους γύρω δήμους, με καυσαέριο, δυσοσμίες και ό,τι άλλο φέρει ένα εργοστάσιο σε κατοικημένη περιοχή!
Ένα εργοστάσιο που δεν το θέλει κανένας δήμος στην περιοχή του. Πραγματικά, θα έχει ενδιαφέρον ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας να ανακοινώσει πόσοι δήμαρχοι απάντησαν στην επιστολή που έστειλε ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας σε δημάρχους της  Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων;

Από την άλλη, είναι πραγματικά παράξενο, πως ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί και έρχονται εκατομμύρια για έργα. Αιτήματα χρόνων βρίσκουν, αυτή τη συγκυρία, χρηματοδότηση και δρομολογούνται κατασκευές. Περισσότερο μοιάζουν με  "αντισταθμιστικά" οφέλη, αναγνωρίζοντας, εμμέσως,   την επιβάρυνση που έρχεται,  για να "χρυσωθεί το χάπι".
Οπότε, η δημοτική παράταξη αντί να πανηγυρίζει για τα "σημαντικά" έργα που έρχονται, σίγουρα θα έρθουν κι άλλα, καλύτερα να βρει  τρόπους να πείσει την περιφέρεια Αττικής για τη δίκαιη διαχείριση των σκουπιδιών και να φωνάξει με τους δημότες "Φτάνει πια", δεν αντέχει την παραμικρή επιπλέον όχληση το Κερατσίνι, το Πέραμα, η Δραπετσώνα! 
Διαφορετικά το τραγούδι  "Πίσω απ΄τη βιτρίνα το Κερατσίνι..." θα είναι για πάντα επίκαιρο!

Λιπάσματα, τσιμέντα και χαλυβουργικές
σε βρήκα ένα βράδυ στον πυρετό να καις
και μου ‘πες κοίτα χάλι, για μας κανείς δε γράφει
που τρώμε στο ψωμί μας καρκίνο και θειάφι.

Πίσω απ’ τη βιτρίνα
η Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, η Ελευσίνα
πίσω απ’ τη βιτρίνα όλα αυτά.

Γκαζάδικα, βαφεία κι η θάλασσα λεκές,
έγινε το κορμί μου σκουπιδοντενεκές
και βρίζω τον αγέρα κι αυτή τη μαύρη σκόνη
που γδέρνει τα πλεμόνια και τη ζωή μου λιώνει.

στίχοι κ. Τριπολίτης