Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Σκουπίδια, δυσοσμία και ...αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίων των ακινήτων

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Στις 7 Ιουνίου δημοσιεύθηκαν μετά από απόφαση της Κυβέρνησης οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μέσα σε μία νύχτα χωρίς καμία συζήτηση και πολύ περισσότερο χωρίς ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν από 01-01-2022 και θα είναι μια ακόμη θηλιά στον λαιμό όλων μας αλλά κυρίως των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας.
Συγκεκριμένα η αύξηση στην Δραπετσώνα ξεκινάει από 13,33% και φτάνει μέχρι 25% το τετραγωνικό μέτρο. Στο Κερατσίνι η αύξηση ξεκινάει από 15,8% και φτάνει στο 31,6%.
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αύξηση περίπου 20 φόρων που καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε. Μέσα στους φόρους αυτούς είναι ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος μεταβίβασης ακινήτου, το τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ), ο φόρος κληρονομιάς, ο φόρος γονικής παροχής, κλπ.
Οι αυξήσεις αυτές "φωτιά" που είναι ιδιαίτερα μεγάλες στις λαϊκές συνοικίες της Αττικής θα οδηγήσουν και σε αύξηση των ενοικίων.
Αγαπητοί Συμπολίτες, Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση επιλέγει να ρίξει τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες των αδύνατων, για άλλη μια φορά δυσκολεύει την ζωή μας περισσότερο. Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την άδικη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος

Ανακοίνωση της Δημοτικής κίνησης "αλλάζουμε" με επικεφαλής τον Παντ. Καμά
Δελτίο Τύπου 9-6-21
Την πατροπαράδοτη (κυριολεκτικά) τακτική φορομπηχτικών πολιτικών συνεχίζει η κυβέρνηση με τις αυξήσεις στις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Στον δήμο μας, καθώς συνεχίζεται η ραγδαία υποβάθμιση του περιβάλλοντος από τις νέες βιομηχανικές μονάδες που ξεφυτρώνουν τα τελευταία χρόνια (oilone, εργοστάσιο σκουπιδιών, επέκταση cosco, εργοστάσιο ΔΕΗ) με συνέπεια να πέφτουν οι εμπορικές αξίες των ακινήτων, η περίεργη κυβερνητική λογική οδηγεί σε τεράστια αύξηση των αντικειμενικών αξιών από 15,8% έως 31,6% στο Κερατσίνι και από 13,33% έως 25% στη Δραπετσώνα ανά τετραγωνικό μέτρο.
Οι αυξήσεις αυτές θα παρασύρουν σε αύξηση μια σειρά φόρων στην περιοχή μας και πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το σχέδιο της κυβέρνησης.
Εάν στόχος της είναι να εγκαταλείψουμε τον δήμο μας και να υποχωρήσουμε στην ενδοχώρα όπως έκαναν οι κάτοικοι των παράλιων περιοχών την εποχή των πειρατών, το μεν σχέδιο βρίσκεται σε σωστό δρόμο, η δε εκτίμηση της αντοχής μας βρίσκεται σε λάθος δρόμο.
Θα αντέξουμε μέχρι να βρεθεί μια κυβέρνηση με ανθρωπιά.