Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Εκδηλώσεις-δράσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος


Σάββατο 5 Ιουνίου 2021
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, το Σάββατο,  εκτός από τις δηλώσεις και τις όμορφες ειδήσεις "των ανθρώπων της εξουσίας" για το περιβάλλον, οι πολίτες στηρίζουν και συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις και εκδηλώσεις που θα γίνουν τόσο στο Κερατσίνι Δραπετσώνα όσο και στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο.

Η πιο επιβαρυμένη περιοχή του Λεκανοπεδίου, το  Κερατσίνι και η Δραπετσώνα αυτό το ΣΚ θα έχει την τιμητική της!  
2 κόμματα της βουλής την έχουν επιλέξει για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα και τις δράσεις τους και το πρωί του Σαββάτου θα γίνει η εκδήλωση-διαμαρτυρία μετά από κάλεσμα του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, μπροστά στις εγκαταστάσεις της oil one!


9.00πμ. Συμβολικός αποκλεισμός της Εισόδου του Εργοστασίου της ΔΕΗ (ΑΗΣ Αγ. Γεωργίου) μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Κίνησης "Αλλάζουμε"

10.00πμ. Κινητοποίηση φορέων, συλλογικοτήτων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της Oil One στη Δραπετσώνα μετά από κάλεσμα του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας (εδώ)

7.00 μ.μ στη Πλατεία Λαού-Κερατσίνι. Κάλεσμα  ενημέρωσης και αφύπνισης προς τους πολίτες από Ο.Μ. Σύριζα Κερατσινίου Δραπετσώνας. "Τα σχέδια του Περιφερειάρχη Αττικής Πατούλη, ο οποίος αποφάσισε να προχωρήσει σε σύμπραξη με ιδιώτη (ΣΔΙΤ) για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) δυναμικότητας 250.000 τόνων στο Σχιστό!" 

7.30μ.μ. Φ. Γεννηματά: Πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τον «Βιώσιμο Μετασχηματισμό της Περιοχής», (Λιπάσματα 5/6/2021) (εδώ)

Στις 4, 5 και 6 Ιουνίου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο ΜέΡΑ25. (εδώ)

Επίσης στον όρμο Σφαγείων, Σάββατο και Κυριακή,  θα εκτεθούν τα εργασίες των μαθητών δημοτικών σχολείων της περιοχής που έγινα για την ημέρα περιβάλλοντος σε σχολεία της πόλης σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας!

...
7.00μμ στο Σύνταγμα στη μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (5/06/2021)! 
 ΟΧΙ στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Σχιστό! Κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής που φτιάχτηκε συλλόγους, σωματεία και φορείς της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου και του Περάματος Ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό! (εδώ)