Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Καμία ΜΕΑ στο Σχιστό!


Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε
Κ.Ο. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, 
Κερατσίνι, 2.6.2021

Για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τη σχεδιαζόμενη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ομογάλακτη περιφερειακή αρχή Πατούλη, υλοποιούν γοργά, το σχεδιασμό για δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.
Από πληροφορίες φαίνεται ότι η πρόσφατη συνεδρίαση του ΕΣΔΝΑ καθόρισε τη δυναμική της σχεδιαζόμενης ΜΕΑ της Π.Ε. Πειραιά στους 320.000 τόνους για τα επόμενα 30 χρόνια!
Επιβεβαιώνεται ότι ο αντιλαϊκός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων έχει πολλούς υπεύθυνους.
Η κυβέρνηση και η περιφερειακή αρχή της ΝΔ πατάνε πάνω στο σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της περιφερειακής αρχής Δούρου, που σχεδίαζε την δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό.
Έκθετοι είναι και οι δήμαρχοι Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος που είχαν συμφωνήσει στον παραπάνω σχεδιασμό.

Η Δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας σήμερα χύνει κροκοδείλια δάκρυα ενώ συνέβαλλε και με τη δική της στάση σε αυτή την εξέλιξη σε βάρος του λαού της περιοχής και του περιβάλλοντος. 
Συμφώνησε με το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ-Δούρου για ΜΕΑ στο Σχιστό. Καλλιέργησε την αναμονή και τον αποπροσανατολισμό ότι μια μικρότερης δυναμικής ΜΕΑ, μόνο για την ΠΕ Πειραιά, αποτελεί δήθεν αποδεκτή λύση.
Ενώ μετά τη διαρροή πληροφοριών για σχεδόν διπλάσιους τόνους απορριμμάτων στη ΜΕΑ Σχιστού, το παίζει «εξαπατημένη» προσπαθώντας να κρύψει της τεράστιες ευθύνες της.
Την ίδια ώρα, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε σωματεία και μαζικούς φορείς καταψηφίζουν «με χέρια και με πόδια» της προτάσεις για αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις, για συσκέψεις οργάνωσης του αγώνα στην περιοχή ενάντια στη δημιουργία ΜΕΑ Σχιστού.
Αυτό έκαναν και στην πρόσφατη συνεδρίαση των συλλόγων εκπαιδευτικών Π.Ε. της περιοχής, θέτοντας ως θέμα «ότι δεν συμμετέχουμε σε καμία πρωτοβουλία που δεν συμμετέχει και η Δημοτική Αρχή»!

Το ΚΚΕ και οι εκλεγμένοι κομμουνιστές με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας έθεσαν από την πρώτη στιγμή, τόσο στο λαό της περιοχής, όσο και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου το ζήτημα να μη δημιουργηθεί καμία ΜΕΑ στο Σχιστό!
  • Ούτε 320.000 τόνων απορριμμάτων, ούτε λιγότερων, ούτε για την μισή Αττική, ούτε για μόνο τον Πειραιά!
  • Έγκαιρα από τον Απρίλη ενημέρωσαν το λαό ότι ο ΕΔΣΝΑ προχωρά τον σχεδιασμό του καταλήγοντας στην εταιρεία – τεχνικό σύμβουλο που θα υπογράψει τη σύμβαση για την δημιουργία της μονάδας.
  • Εναντιωνόμαστε εξολοκλήρου στο αντιλαϊκό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, που είναι εις βάρος του λαού και υπέρ νέων κερδοφόρων μπίζνες για της επιχειρηματικούς ομίλους!
  • Καλούμε τους εργαζόμενους-ες, τους αυτοαπασχολούμενους-ες, τους νέους-ες της περιοχής να μπουν δυναμικά στον αγώνα για να μην περάσουν οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί, απομονώνοντας τις δυνάμεις που ευθύνονται για την εξέλιξη αυτή.
  • Να συμμετέχουν μαζικά στις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής το αμέσως επόμενο διάστημα.