Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Θα συμμετέχουν οι δημοτικές παρατάξεις στη συνεδρίαση;

Τελικά, την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 έχει προγραμματιστεί η 10η ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με τηλεδιάσκεψη (ώρα έναρξης: 18:30 και ώρα λήξης 22.00.), με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ».

Πρόκειται για τη συνεδρίαση που είχε αναβληθεί, μετά την αντίδραση του σωματείου των εργαζομένων του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και τη δήλωση μη συμμετοχής των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων, με αίτημα να προηγηθεί διάλογος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει νεότερη ανακοίνωση από τις δημοτικές παρατάξεις για συμμετοχή ή όχι στη συνεδρίαση, των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Προφανώς οι προϋποθέσεις της μη συμμετοχής στην προηγούμενη συνεδρίαση  έχουν εκλείψει!

Επειδή όμως είχαν ακουστεί σοβαρά πράγματα και έχουν μπει θέματα από τις ανακοινώσεις των δημοτικών παρατάξεων  (εδώ), (εδώ) και το σωματείο (εδώ), και επειδή ο δήμος δεν είναι προσωπική εταιρεία, αλλά οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης με εκλεγμένους από τους δημότες σε θέσης ευθύνης είναι αναγκαίο να υπάρχει ενημέρωση προς τους δημότες! Τι θα πράξουν οι παρατάξεις οι οποίες απείχαν από τη συνεδρίαση που τελικά αναβλήθηκε; Έχουν αλλάξει τα δεδομένα; Που βρίσκεται το κείμενο - θέση της δημοτικής αρχής που είναι προς συζήτηση και ψήφιση; Την εποχή της ψηφιακής επανάστασης, πολύ απλά, με ένα απλό σύνδεσμο θα μπορούσε να είναι προσβάσιμο για όλους! Είναι μυστικό ντοκουμέντο, τόσα ακούστηκαν γι΄αυτό;

Η δημοσιότητα, καθώς και η βασική αρχή, η αρχή της λογοδοσίας προς τους εντολείς της εξουσίας που έχει ο καθένας, είναι ελάχιστο δείγμα σεβασμού. Διαφορετικά ας τα ξεχάσουμε όλα. Κυρίως τα σπουδαία που λέγονται στις προεκλογικές περιόδους για συμμετοχή των δημοτών, επαφή και αλληλεπίδραση με συλλογικότητες, δράσεις, κινήσεις, κλπ. Ας περιοριστούν οι δημοτικοί άρχοντες ή μάλλον σκέτο άρχοντες σε «σκληρές» ανακοινώσεις για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς, κλπ και στις αναφορές για  επετειακές κοινωνικές δράσεις που ούτως ή άλλως, σε αυτή τη δύσκολη εποχή, τώρα πια γίνονται από όλους τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης!

Και ένα ακόμα θέμα, το πιο σοβαρό! Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση ήταν "κρυμμένη" κάπου στη διαύγεια για πολλές μέρες και στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους! Σήμερα δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του δήμου! Μέχρι τη στιγμή αυτής της ανάρτησης δεν έχει δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  η πρόσκληση και ο σύνδεσμος μετάδοσης της συνεδρίασης για να την παρακολουθήσουν οι εργαζόμενοι και όποιος ενδιαφέρεται. Δεν μιλάμε για μια τυχαία συνεδρίαση! Είναι μια συνεδρίαση που αφορά τη λειτουργία του δήμου, ζωές των εργαζομένων και η οποία αναβλήθηκε με πολύ φασαρία με ανακοινώσεις και προβληματισμούς!  Αυτό πως λέγεται;