Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Δήμαρχος με ΜέΡΑ25 στα Λιπάσματα

Γ. Βαρουφάκης -Χρ. Βρεττάκος στα Λιπάσματα

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ.Βαρουφάκης, η Φ. Μπακαδήμα, Βουλευτής Β’ Πειραιά, ο εκπρόσωπος Τύπου Μ.Κριθαρίδης και μέλη του κόμματος συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκο.

 Τα Λιπάσματα, ο ΟΛΠ – η COSCO, η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, η κρίση με στις οικοδομικές δραστηριότητες, το κέντρο υγείας της περιοχής και το πρόβλημα των σκουπιδιών ήταν στην ατζέντα της συζήτησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βρεττάκος δήλωσε: «Συζητήσαμε όλα τα θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους της πόλης μας, τα γενικότερα προβλήματα που προέκυψαν μετά τον κορωνοϊό, τις δυσκολίες των ανθρώπων, την ανεργία, για το πως θα ανοίξουν τα μαγαζιά μας και πως θα επιβιώσουν, αλλά και για τα τοπικά προβλήματα. 
Νομίζω ότι υπάρχει μια μεγάλη κατανόηση, μας το έχει αποδείξει το ΜέΡΑ25, το πως στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τα αιτήματα των ανθρώπων την πόλης που παλεύουν για το αυτονόητο το 2021 να ζούνε σε μια ανθρώπινη πόλη».

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Η Δραπετσώνα, το Κερατσίνι είναι μια μικρογραφία της Ελλάδα. Από τη μια έχεις την κατάρρευση του μεταπρατικού τομέα, των μικρών ναυπηγείων, της οικοδομής. Αυτό δημιούργησε το προλεταριάτο, δημιούργησε την αδήλωτη εργασία, έρχεται και η πανδημία από πάνω και το αποτέλεσμα είναι μια πλήρης ασφυξία, που μόνο οι τοπικές αρχές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν κάτι για να ανακουφιστεί ο κόσμος. 
Στη Δραπετσώνα-υπάρχει ζωή, στο Κερατσίνι υπάρχει ζωή, αλλά αν το δούμε από περιβαλλοντικής πλευράς ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτή η κοινωνία ως αποικία μιας ξένης εταιρείας, η οποία να έρθει να κάνει τις επενδύσεις, αλλά έρχεται ως μια νέα αυτοκρατορία, στην οποία επιτρέπει η κεντρική διοίκηση η οποία δεν διαπραγματεύεται εκ μέρους της Ελλάδας, εκ μέρους της Ευρώπης. 
Αυτό τι υποδηλώνει; Υποδηλώνει ότι έχει έρθει η ώρα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και οι δήμοι είναι βασικός μοχλός για να γίνει αυτό!»