Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

«Ημέρες Θάλασσας 2021» στον Πειραιά


«Ημέρες Θάλασσας 2021» για έβδομη χρονιά στον Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά, έξι χρόνια μετά από τον εορτασμό, με απόλυτη επιτυχία, της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας έχει καταρτίσει και φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα με επίκεντρο την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την παράδοση και τον αθλητισμό της πόλης σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων με τη συμμετοχή και την υποστήριξη φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων.

Οι «Ημέρες Θάλασσας 2021», η γιορτή-θεσμός για τον Πειραιά, επιστρέφουν για 7η συνεχόμενη χρονιά στο μεγάλο λιμάνι από τις 28 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.
 • Η Τριήρης «Ολυμπιάς» δένει και φέτος στον Πειραιά, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να θαυμάσουν το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ., ενώ και φέτος Πειραιώτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εν πλω ξεναγήσεις στις ακτές της πόλης.
 • Ο Όρμος της Αφροδίτης μετατρέπεται σε θερινό σινεμά, όπου το τριήμερο 4, 5 και 6 Ιουνίου οι πολίτες και οι επισκέπτες θα απολαύσουν τις ταινίες «Καζαντζάκης», «Ευτυχία» και «Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο», με θέα το ηλιοβασίλεμα και υπό τους ήχους του κύματος.
 • Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα, αλλά και τις αρετές του αθλητισμού και του προσκοπισμού. 
 • Η κολυμβητική «σκυταλοδρομία» αγάπης και προσφοράς, «Κολυμπάμε για τη Ζωή», με σκοπό την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ έρχεται για 2η χρονιά στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Ανδρέας Γαρύφαλλος».
 • Στη μεγάλη «Γιορτή Λουλουδιών» στην Πλατεία Αλεξάνδρας, χρώματα και αρώματα πλημμυρίζουν την πόλη, ενώ στις δράσεις που εστιάζουν στη βιώσιμη κινητικότητα ο Δήμος Πειραιά διοργανώνει συμβολική ποδηλατοβόλτα με θέα τη θάλασσα. 
 • Στο Πάρκο Ποδηλάτου & Κυκλοφοριακής Αγωγής που θα στηθεί στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Μουσείου, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις πρώτες τους πεταλιές με βοήθεια από εξειδικευμένους εκπαιδευτές.
 • Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Πλατεία Κανάρη μετατρέπεται σε «πάρκο ανακύκλωσης» με δράσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, διαδραστικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ενώ την ίδια ημέρα στα Βοτσαλάκια, την Φρεαττύδα και το Μικρολίμανο θα πραγματοποιηθούν εθελοντικοί παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί.
 • Οι «Ημέρες Θάλασσας» θα φιλοξενήσουν και τη διημερίδα για τη «Γαλάζια Επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη», το συνέδριο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος blueAct, αλλά και την παρουσίαση των νικητών των διαγωνισμών καινοτομίας από τις 7 ευρωπαϊκές πόλεις-λιμάνια.
 • Εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής αλλά και αρχαιολογικές ξεναγήσεις, συμπληρώνουν το παζλ του προγράμματος των «Ημερών Θάλασσας».
 • Έκθεση Ζωγραφικής: Θάλασσα όπως έρως, 28 Μαΐ, 12:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ., ΓΚΑΛΕΡΙ ΚΑΨΙΩΤΗ, Αλκιβιάδου 153 Πειραιάς
 • Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, παραστάσεις καραγκιόζη, φαντασμαγορικά show στη θάλασσα, διαδικτυακές και unplugged συναυλίες θα ψυχαγωγήσουν δημότες και επισκέπτες.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2021, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο: imeresthalassas.gr/