Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή αγώνα για το Σχιστό!


Συγκροτήθηκε σήμερα σε ανοιχτή συνεδρίαση στα "Λιπάσματα" Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό,
από σωματεία και συλλόγους των δήμων Κερατσινίου, Δραπετσώνας και Περάματος. 
Η συγκρότηση της είναι ο ώριμος καρπός μιας πολύμηνης πλούσιας δράσης, παρά την πανδημία, η οποία χρειάζεται να κλιμακωθεί και να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους εργαζόμενους, νέους, κατοίκους των περιοχών αυτών.

Η συζήτηση που έγινε στον χώρο των Λιπασμάτων άνοιξε με την εισήγηση εκ μέρους των ΔΣ των γυναικείων συλλόγων Κερατσινίου-Δραπετσώνας "Ή Στοργή του Παιδιού" και Περάματος "Ή εστία της γυναίκας" (μέλη της ΟΓΕ).

Τον λόγο πήραν εκπρόσωποι από το σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Πειραιά και νήσων, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κερατσινίου- Περάματος "Νίκος Πλουμπίδης", τον πολιτιστικό Σύλλογο Δραπετσώνας "Τερψηχώρος", Ένωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Περάματος.

Επιπλέον συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το σωματείο εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, την Ένωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τις ενώσεις συνταξιούχων ΙΚΑ και Δημοσίου Πειραιά, την Επιτροπή Ειρήνης Κερατσινίου-Δραπετσώνας και τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Χαραυγής.

Οι φορείς παλεύουν ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και Περιφέρειας Αττικής για δημιουργία ΜΕΑ στο Σχιστό, επισημαίνοντας ότι "οι γειτονιές μας εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, με την COSCO να μετατρέπει τις περιοχές μας και το λιμάνι σε ένα απέραντο εργοτάξιο και τα καζάνια του θανάτου να δραστηριοποιούνται κυριολεκτικά δίπλα στα σπίτια μας και τα σχολεία που πάνε τα παιδιά μας. Και όλοι εμείς είμαστε αναγκασμένοι να αναπνέουμε καρκίνο ζώντας και με τον διαρκή κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης έκτασης μέσα στις πόλεις μας."

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί σε συνέχεια των κινητοποιήσεων και πιο συγκεκριμένα:
1. Το Σάββατο 5/6, παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος συμμετοχή στην μεγάλη συναυλία που διοργανώνουν στο Σύνταγμα οι φορείς και τα σωματεία της Δυτικής Αττικής
2. Την Κυριακή 6/6 συνέντευξη τύπου
3. Το Σάββατο 12/6 στο Πέραμα και την Τρίτη 15/6 στο Κερατσίνι νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.